Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

27 Mayıs 2021 Perşembe

MÜCADELE


 


Serinin beşinci maçı karşılıklı basketler ile başladı. İki takımında boyalı alanı iyi kullandığı bu bölümde Fenerbahçe Beko top paylaşarak bulduğu boş şutlar ile , Pınar Karşıyaka ise birebirler üzerinden skor üretti. Periyodun sonlarında Nando De Colo'nun oyundan çıkışından sonra organize olamayan Fenerbahçe Beko erken şutlar denemeye ve rakibe hızlı hücum fırsatı vermeye başladı.  Karşıyaka bu bölümde Kenan'a yaptığı savunma ile 8-0'lık bir seri elde etti ve çeyrek skoru 20-18 oldu.

2. çeyrek Fenerbahçe Beko için kötü başladı. Jan Vesely, ikinci periyodun hemen başında pota altındaki mücadelede Amath M’Baye’nin ayağına ters basarak sakatlandı . İki takımda savunmada iyi ancak hücumda kötü performans gösterdi. İlerleyen dakikalarda Pınar Karşıyaka daha iyi organize hücum etmeye başladı ve 25-23 öne geçti. Ancak sonrasında Nando De Colo ve Melih gibi tecrübeli isimleri ile Fenerbahçe Beko çeyreği 32-39 önde kapattı. Pınar Karşıyaka ilk devrede sadece %40 2 sayı yüzdesi ve %25 3 sayı yüzdesi ile oynayarak saha içinden çok kötü şut atarken, boyalı alanda da 16-12 yenikti.

2. devre izin verilen sertliğin artışı ile başladı. Nando De Colo bir pozisyonda Taylor'dan yüzüne gelen tokat darbesi ile beraber oyundan çıktı ve oyuna Kenan Sipahi girdi. Bu sekansta riske edilen dış şutlarında üst üste 2 isabet sağlayan Kenan Sipahi farkı 12 sayıya kadar taşıdı :47-59. Bu bölümden sonra Karşıyaka daha derli toplu hücum etmeye başladı ve çeyrek skoru 53-61 oldu.

Dördüncü çeyrekte Ali Muhammed'i direksiyona oturtan ve topa baskıda üst üste  iki top kaybı yaşayan Fenerbahçe'de hatalar birbirini kovaladı. Sek Henry'nin isabeti ile bitime 8:10 kala 61-61'lik beraberlik yakalayan Pınar Karşıyaka,farkı bir ara 5 sayıya kadar açtı. Bitime 5 dakika kala 69-70 ile Fenerbahçe tekrar üstünlüğü ele aldı. Sonrasında Morgan üç sayısı ile tekrardan Karşıyaka öne geçti:72-70 ve bitime 1:25 kala da 76:74 önde olan taraf ev sahibi Karşıyaka idi. İzmir ekibi son 1:25'te skor üretemedi. Fenerbahçe Beko'da Kyle O'Quinn ve Barthel'in serbest atış isabetlerine günün kötü ismi Guduric'in turnikesinden gelen sayı eklendi ve Fenerbahçe Beko maçı 76 - 78 kazanıp finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.


YORUM:

Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko hemen her maçta denk mücadeleyi sürdürdü. Zaman zaman artan sertlik iki takımı da çok zorladı ve iki takım adına da yıldız isimlerden sakatlık nedeniyle yararlanılamadı. Ve eksik parçalarda rotasyonun diğer oyuncuları iş yaptı. Seride uzun zaman sonra oyuna ağırlık koyan oyuncuların Melih, Onuralp ve Metecan gibi milli oyuncularımız olması bizleri sevindirdi. Ancak 2 günde bir oynanan maçlarda düşen fizik gücü oyunun kalitesini çok etkiledi. Bu karşılaşmayı da fizik mücadelede diri kalan Fenerbahçe Beko rotasyonu kazandı.

Serinin bir diğer yazılması gereken paydaşı hakemler oldu. Hemen her maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da hatalı kararlara devam ettiler. Kararlarda bir standartizasyon sağlayamadılar. Ve sınıfta kaldılar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More