Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Mayıs 2021 Cumartesi

Yerli !




Telekom günün ilk maçının ev sahibi idi. Ancak Karşıyaka maça daha iyi başlayan taraf oldu.Telekom ise hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları bulup, ilk 5 dakikada oyunda kaldığında skor Karşıyaka lehine 10-14 idi.İlk çeyrek ise Karşıyaka'da Morgan'ın 4/4 saha içi isabeti ve 9 sayısı ile 18-21 bitti.Telekom ilk çeyrekte 5 dış şutunda da isabet bulamadı.İkinci çeyreğe Telekom Wiltjer'dan gelen üçüncü faulle handikaplı başladı. Karşıyaka 15. dakikayı 25-33 önde geçti.Ancak sonrasında Johnson ön plana çıktı ve 3 sayısı ile de skoru 34-33 yaptığında devre bitimine 2 dakika kalmıştı.Sonrasında Gani Erdi sürpriz bir üç sayı isabeti buldu ve devre skoru 42-36 oldu.İlk periyot 0/5 3 sayı atan Telekom, ikinci periyotta 4/7 3 sayı ile (çeyrek skorunun yarısını dışarıdan buldu) ve 24 sayı üretti.Samet 10 sayı ve 9 ribaundla devreyi kapattı.

İkinci devre Telekom'da Baldwin iyi başladı.Kısır geçen periyodun ilk 5 dakikasında Mahir'in ekstra 3 sayısı ile Karşıyaka oyunda kaldı ve 25. dakika 48-45 Telekom lehine geçildi. Bu dakikadan sonra oynana 2 dakikalık sekansta Foster üst üste skor buldu ve bu sekansın sonundaki dış şutu ile de farkı 9 sayıya (54-45) kadar çıkarttı.Metecan buna 4 sayı bularak cevap verdi ve 3. periyot skoru 57-54 oldu.Dördüncü periyoda da Karşıyaka iyi başladı.Sertleşen savunmada 61-60 öne geçtiklerinde bitime 7 dakika kalmıştı.Bu sekansın ardından ise Samet ve Can ikilisi ile Telekom etkili oldu. Ve maçı Telekom 76-70 kazandı.  Samet 18 sayı ve 17 ribaund ile 32 verimlilik puanına ulaşırken, Can 15 sayısına 3 asist ekledi ve 3 sayı isabeti de 3/5 ile %60 oldu.

Kısacası ilk maçta Karşıyaka'nın etkili olan yerli rotasyonu işlemezken ,Telekom'da nerede ise 40 dakika süre alan Samet maçın adamı oldu.



Günün son karşılaşması İstanbul'da oynandı. Ev sahibi Darüşşafaka maç hızlı başlasa da Fenerbahçe çabuk geri dönde ve Nando De Colo'nun sayıları ile beşinci dakikayı 14-11 önde geçti.Sarı-Laciverli ekip Tarık ve Melih'in devreye girmesi ile de oyunun momentumunu iyice ellerine aldı. Periyodu 26-20 önde kapadı.Çeyreğin en önemli notu içeriden 8/9 dışarıdan ise 2/4 ile yüksek bir saha içi yüzdesi yakalamaları oldu.Tarık Biberovic kenardan gelerek 7 sayı buldu.İkinci çeyrekte ise Tarık savunmada da etkili olmaya başladı. ilk 3,5 dakikayı 24-32 önde geçen taraf Fenerbahçe oldu.Daha sonra fark bir ara 14 sayıya kkadar çıktı ama Sinan Güler 3 sayısı ile farkı 11 sayıya indirip skoru 27-38 yaptığında devreye 5 dakika vardı.Ardından Darüşşafaka Gulley katkısı ile kısa sürede önemli bir 6 sayılık seri bularak farkı 5 sayıya kadar (33-38) indirdi.Sonrasında Melih dış şutları ile fark yine açıldı.Devre skoru Darüşşafaka'nın artan sertliğinde Nando De Colo'nun yaptığı top kayıpları ile 53-46 oldu.Fenerbahçe ilk devrede 7/12 3 sayı isabeti buldu. Devreye asıl damgayı ise artan kasti sertliğe izin veren ve bu sertliğin iki takıma da yayılmasını durduramayan hakemler vurdu.

ikinci devreye iki takımda dış şutlar ile başladı. Fenerbahçe kısaları bu dönemde etkili olmayı bırakmadı. Melih skor üretmeye devam etti.Farkı çift sayı bandına yaklaştırdıklarında üçüncü periyodun bitimine 6 dakika vardı. Ardından devreye bir teknik faulle giren Guduric bir de kasti faul yaptı ve diskalifiye oldu.  Fenerbahçe son periyoda 76-70 önde girdi.Ve dördüncü periyoda da üst üste isabetli şutlar ile başladı.Nando De Colo bitime 3:42 kala attığı 3 sayı ile skoru 79-90 yaparak çift sayı bandını geçen farka takımını ulaştırdı.Ardından Fenerbahçe 8 sayı daha bularak maçın skorunu ilan etti: 79-98

Günün ikinci maçında da yerli oyuncu katkısı maça damga vurdu. Melih Mahmutoğlu 29 sayı (6/9 üçlük), 2 ribaund, 1 asist ile 30 verimliliğe ulaştı; Tarık Biberovic ise oyunun her alanına katkı vererek 10 sayı, 1 ribaund, 2 asist ve 1 blok ile maçı tamamladı.Günün iki maçının da ortak noktası kısaca Türk pasaportu olan isimler oldu.Ve bazı çevreler tarafından önemsenmeyen yerli rotasyonundaki genişliğin önemini bir kez daha kanıtladılar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More