Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

25 Mayıs 2021 Salı

MOTİVASYON!





İzmir'e taşınan yarı final serisinde sıra üçüncü maçtaydı.


İlk çeyrek Fenerbahçe kötü başladı.Savunma alanına yerleşme sorunu yaşarken, hücumda da Guduric'ten verim alamadı. 5. dakika 10-7 Karşıyaka üstünlüğü ile geçildi. Ahmet ve Vesely ikilisi ile pota altını kapatan Fenerbahçe Karşıyaka'nın pota altından skor imkanını sınırladı ve ilk çeyrek 18-14 sona erdi.

İkinci çeyrekte ise Fenerbahçe baskılı savunma çabasına devam etti.Ama organize olmakta yine sorun yaşadı. Karşıyaka çeyrek başlangıcından  yaklaşık 3 dakika sonra ilk sayılarına kavuştu. Hücum ribaundlarında da etkin oldu ve devre skoru 29-23 Karşıyaka lehine bitti. Hücum ribaundlarında da  Karşıyaka lehine 7-1'lik bir ilk devre üstünlüğü mevcuttu.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe daha organize olup sıkıştırmalı ve agresif savunma yapmaya başladı. Melih'te skorda sorumluluğu aldı ve ilk 3 dakikada 8-2'lik bir seri ile skor 31-31 oldu. Ardından da Sarı-Lacivertli ekip skoru ve momentumu ele geçirdi. Çeyrek skoru 42-47 oldu

İkinci ve üçüncü çeyrekte 3 sayı isabeti bulamayan Karşıyaka dördüncü çeyreğe Taylor'ın üç sayı isabeti ile başladı. Karşıyaka 47-47  ile tam skoru eşitledim derken günün Fenerbahçe adına fark yaratan ismi Melih iki hızlı hücum turnikesi ile farkı tekrar 5 sayıya açtı :49-54. Ardından Karşıyaka bir kez daha skoru eşitledi.59-59. Ancak Vesely'nin basketinin ardından serbest atışlarda daha iyi olan Fenerbahçe Beko maçı 65-60 kazanırken seriyi de 2-1' e getirdi.


YORUM:

Fenerbahçe sezonun en kötü devrelerinden birini oynadı.İlk devrede beş yabancı oyuncudan sadece 8 sayı katkısı alabildi. Euroleague sonrası konsantrasyon sorunu yaşayan yabancıların yokluğunda Melih takımı dengede tuttu. Savunmada kısalara baskıda Dixon ve uzun rotasyonunda Ahmet takımın savunmada diri kalmasına neden oldu. Ardından Vesely ve Nando biraz oynamaya karar verince kazanan Fenerbahçe Beko oldu. Ve ilk devrede ürettiğinden fazla sayıyı üçüncü çeyrekte üretti.Ancak mevcut motivasyon durumu ile (eğer çıkabilirse) final serisinde değil kupayı kazanmak, maç kazanmalarının dahi zor olduğunu hissettirdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More