Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Mayıs 2021 Perşembe

TEMPO




ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serilerinde ilk maç İstanbul'da oynandı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Anadolu Efes oldu. İlk 2 dakikada 10 sayıya ulaşan lacivert beyazlılar rakiplerinin uzunlarını yardım savunması, kısalarını ise baskı ile savundu. Micic henüz 3. dakikada 10 sayıyı aştı. İlk çeyrek 35-17 sonuçlanırken Anadolu Efes'in 5/6 3 sayı isabeti ne kadar doğru şut seçtiğinin kanıtıydı. İkinci periyotta Beşiktaş Icrypex Efes kısalarının potaya gidişlerini pota altında fizikli uzunu  Furkan'ı kullanarak bozmaya başladı.Furkan hücumda da kendi kısalarına potaya gidecek alan açtı.Bu bölümde Şehmus istikrarlı dış şut attı. Ardından Simon ve Dunston ikili oyunları ile Anadolu Efes oyunu dengeledi. 16. dakikası 45-26 geçilen çeyrek Erten Gazi'nin sürpriz 3 sayı isabeti ile 53-31 sonuçlandı. İlk devrede en önemli notlar Beşiktaş'tan hızlı hücum sayısı gelmemesi ve Anadolu Efes'in bençten 16 sayılık önemli bir katkı alması idi.


Maça hızlı başlayan Anadolu Efes ikinci devreye de hızlı girdi. Sertaç ve Moermann Beşiktaş uzunlarının sertlik hamlesini çabukluk ile faullere dönüştürerek 25 sayılık bir farka ulaştı.Çeyrek bitimine 4:34 kala 67-42 olan skorda direnen en önemli Beşiktaş oyuncusu sürekli potaya yönelen Şehmus Hazer idi. Beşiktaş mola ardından ikili oyunda adam değişerek savunmaya ve kısalar ile hücum etmeye ve de sayı bulmaya başladı.Ancak üçüncü çeyrek Anadolu Efes'in 73-56 üstünlüğü ile bitti.Maçın karar periyodunda ise Anadolu Efes bir kez daha oyuna sertlik getirdi. Beşiktaş kısalarının oyun kurmasını ve top kullanmasını baskı ile engellerken, pota altını da kalabalık tutarak ligin MVP'si Alperen'i tepeye çıkmaya zorladı ve de Alperen'in istikrarlı olmayan dış şutlarını riske etti. Ve farkı tekrar 23 sayıya (90-67) kadar çıkarttı. Bu bölümden sonra Anadolu Efes rotasyonda süre almayan oyuncularını kullanmaya başladı. Siyah- beyazlılar Şehmus’un sayılarıyla farkı 20’nin altına çekti ve karşılaşma 96-77 Efes lehine sonuçlandı.


Maçın en önemli notu Anadolu Efes'in istediği tempoda oynaması ve çeyrek final serisinde diri kalan rotasyondan yüksek skor katkısı alması idi. Ancak Şehmus'un savunulamaması da Ataman'ın dikkatini çekti. Koç kısa rotasyonunu bu isim üzerinden uyardı ve Final Four'da tekrarının yaşanmamasını diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More