Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

22 Mayıs 2021 Cumartesi

BENÇ KATKISI



Büyük bir hızla süren Basketbol Süper Ligi Play-Off serilerinde sıra Anadolu Efes- Beşiktaş Icrypex ikinci maçında idi.

Anadolu Efes karşılaşmaya boyalı alanı iyi savunarak başladı. İkili oyunlarda adam değişerek savunan lacivert beyazlı ekip skoru 3 dakikada 9-0'a getirdi.Çeyrek bitimine 5:23 kala alınan televizyon molasına ise 16-2 girildi. Anadolu Efes top çalan Singleton'ın smacı, Furkan'ın savunmasında dışarıdan Sertaç'ın seri 3 sayı isabetleri bulması ile de son 2:51'e 27-13 girdi. BJK Ercan'ın potaya gidişleri ve Alperen'in potaya devrilmelerine son iki maçta görmediğimiz orta mesafe şutunu eklemesi ile farkı azalttı ve ilk çeyrek skoru 31-23 oldu..Beşiktaş ilk çeyrekte hızlı hücum üretemedi. Anadolu Efes ise 10 tane 3 sayı denemesinde 7 isabet buldu.İkinci çeyrekte ise Anaolu Efes yüzdeli hücumu sürdürdü. Alperen ve Ercan daha verimli olsa da savunmada Anadolu Efes'i durduracak bir hamle yapamadı. Sertaç ikinci periyoda serbest atış isabetleri ile başladı. Beşiktaş kısaları hücumda skor üretmeye devam etti. Ancak bençten skor katkısı gelmedi ve ilk devre skoru 60-44 oldu.

İlk iki çeyreğin devamı bir oyun oynanan üçüncü çeyrekte 35 yaşındaki veteran (!!!) Dunston, BJK pota altından önemli skor üreten isim oldu. Alperen orta mesafe fade away şutuna bir de üç sayı ekledi. Son çeyreğe 77-63 girildi.Son çeyrekte de benzer bir oyun vardı ve karşılaşma 104-86 Anadolu Efes üstünlüğü ile sonuçlandı.

Anadolu Efes geniş rotasyonunda iki gün önce çok yorulmamanın sonucunda, bu karşılaşmada da tempo belirleyen, Beşiktaş kısalarına hızlı hücum vermemek için iyi geri koşan, 6 oyuncudan çift haneli sayı üreten ve 50 sayı ile bençten önemli skor katkısı alan taraftı.  Beşiktaş iyi hücumuna, biraz da maçın başında önemli oyuncularına çalınan fauller nedeniyle iyi savunma ekleyemedi ve kaybeden taraf oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More