Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

14 Mayıs 2021 Cuma

Anadolu Efes - Empera Halı Gaziantep Bahis Analizi

 


Anadolu Efes - Empera Halı Gaziantep

 

Basketbol Süper Ligi play-off’larında ilk maçlar devam ederken günün startı İstanbul’da veriliyor.

Anadolu Efes ligin normal sezonunu sadece 1 yenilgi ile lider tamamlarken kendi seviyesi için yerli oyuncu katkısını da maksimum aldı.Bu duruma neden olan etkenlerde salt Larkin’in varlığı dışındaki ögeler mevcuttu. Sertaç’ın olgunluk döneminde gelişimi ve Buğrahan’ın artan süresinde verimliliğini de arttırması yabancı rotasyonunda daha diri kalan oyunculara ve normal sezonda liderliğe neden oldu. Kısacası koç Ergin Ataman yerli rotasyonundaki kalite katkısını iyi kullandı. Ve bu sebeple de ligin normal sezonunu en çok sayı atan ekip olarak kapattılar. Ligin son 10 günlük döneminde oynanan  erteleme maçlarında Fenerbahçe galibiyeti alıp, sonrasında Darüşşafaka karşısında ana rotasyondaki yabancıları dinlendirip, yerli oyuncuların özellikle ikinci yarıdaki savunmasıyla kazandılar. Kısacası formda bir dönemdeler.

Gaziantep ise iyi bir sezon geçirdi. Kontrollü yarı saha basketbolunu sezon içinde en iyi uygulayan ekip olarak sezonun en az sayı yiyen takımı oldular. Devre arasından birkaç hafta sonra Kenny Hayes takviyesi yaparak sınırlı skor opsiyonlarını arttırdılar ve bu dönemde maç kazanarak play-off için avantaj yakaladılar. Jaiteh sezonun en iyi pivot katkılarından biri olarak kendisini özellikle defansif anlamda kanıtladı. Son dönemde Trevis Simpson’dan yararlanamadılar. Can Uğur Öğüt dışındaki yerli oyuncuların sezon içindeki katkısı ise sınırlı kaldı.

Anadolu Efes iki ekip arasında oynanan son maçı rahat kazanırken ikinci devrede büyük bir üstünlük kurmuştu ve Yiğitcan, Tolga, ömer üçlüsünden de 37 sayı, 11 ribaund ,12 asist katkısı almıştı. Bir kez daha benzer tablo yaşatacaklarını ve ikinci devrede en az 15 sayılık farka ulaşacaklarını düşünüyorum.  Bir diğer tahmin tercihim ise son beş lig maçında dört kez aştıkları 86,5 baremi aşacakları olacak.

 

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (-14,5) MS:1 – 1,45

Ev Sahibi Alt / Üst (UZ Dahil) (86,5) ÜST – 1,50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More