Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Mayıs 2021 Cuma

Boyalı Alan, Oyuncu Kazanmak ve Kokoskov

 




Basketbol Süper Ligi yarı final serileri Fenerbahçe Beko - Pınar Karşıyaka maçı ile sürdü.

Fenerbahçe maça hızlı başladı. Nando De Colo ve Veselynin ikili oyunlarında Tony Taylor ile ters eşleşme yakalayan Vesely'nin bitirişini, De Colo'nun M'baye ile ters eşleşmesi sonrasında hızlı adımlar ile potaya gidişleri izledi ve ilk 5 dakikayı 15-13 önde kapattılar. Taylor ilk çeyreğin ilerleyen bölümlerinde iyi dış şut atmaya başladı. Ve çeyrek 28-22 sonuçlandı. Çeyreğin en önemli notu Fenerbahçe'nin boyalı alan sayılarında 16-6 önde olması idi. Karşıyaka ikinci çeyreğe iki uzununu pota altında görevlendirerek  ve savunmaya sertlik katarak başladı. Ve devreye 8:10 kala farkı 1 sayıya kadar taşıdı 28-27. Ardından Kenan Sipahi'nin oyun kurucu olduğu dönemde Fenerbahçe'nin yaptığı top kayıpları ve attığı isabetsiz şutlar ile 7:10 kala 28-32 skorla öne de geçti. Bu sekanstan sonra Nando De Colo tekrar oyuna girdi ve  Fenerbahçe hücumlarını yönlendirmeye başladı.Tarık Biberovic'in Semih'in yavaş ayaklarını kullanarak penetreleri ile de 6-0'lık bir seri ile 5:58 kala 34-32 öne geçti.Ardından tam saha baskıda da top çalarak skoru 40-34'e taşıdıklarında devre sonuna 3:36 vardı. Bu dönemde hakemlere itirazlarını sürdürdüğü için Karşıyaka koçu Ufuk Sarıca 2 teknik faul ile cezalandırıldı ve tecrübeli koç diskalifiye edildi Ardından Fenerbahçe’de Vesely de devreye girdi ve fark 10 sayıya kadar çıktı.Devre sonunda ev sahibi soyunma odasına 51-42 ile önde girmeyi başardı. Fenerbahçe boyalı alandaki dominasyonunu burada bulunan skorlardaki 34-14'lük üstünlüğü ile iyice gözler önüne serdi.

Üçüncü çeyreğe Karşıyaka sert başladı.Semih ve Taylor’dan gelen skorlar ile de kısa bir süre farkı 2 pozisyona kadar düşürdü. Ancak sonrasında Vesely'nin Karşıyaka kısalarına baskısı ile Karşıyaka'nın hücum verimi düştü ve Guduric'in dış şut sayıları ile de son çeyreğe 67-57 girildi. Dördüncü çeyrekte Karşıyaka tekrar savunma sertliğini arttırdı. Kısalar ön alanda baskı yaparak Fenerbahçe'nin organize hücum yapmasını engelledi ve potaya giderekte sayılar kazandı. Bitime 2:24 kala 80-72 olan skor 1 dakika kala 83-76'ya kadar düştü. Henry gönderdiği üçlük ve çaldığı topla beraber skoru 83-79 yaparak son hücumu Karşıyaka'nın kullanmasını sağladı. Ancak üst üste iki 3 sayılık atıştan isabet sağlayamayarak skoru 83-79 olarak ilan ettiler. Fenerbahçe maç boyu iyi kullandığı boyalı alandan 46-32'lik bir skor elde etti.

Maçın en dikkat çekici yanı Fenerbahçe'nin eksik Karşıyaka karşısında maç sonunu zora sokması oldu. Darüşşafaka ile oynanan çeyrek final ilk maçında olduğu gibi Kenan'ın oyuna sokamadığı topu Guduric alamadı ve topu çaldırdılar. Ancak bu sefer rakip şutu sokamadı ve uzatmaya gitmeden kazandılar.Üst üste ikinci kez yaşanan bu hata, takımın oyun sonunu oynama kabiliyetini ve staff'ın bu pozisyonlardaki oyuncu seçimlerini sorgulattı. Kokoskov iki maçın sonunda yaşanan benzer pozisyonlardaki oyun kurucu seçimleri ile "oyuncuyu kazanmaya mı çalışıyor?" sorusunu sordurdu.

Bir diğer sorgulanan ise hakem kararları oldu Dördü Morgan Ve Sarıca'ya olmak üzere 6 teknik faul çalan ve aynı takımdan (biri koç Sarıca) 2 kişiyi diskalifiye eden hakemlerin bu kararları ile ne kadar saygı kazandığını ve ne kadar takdir edildiğini sizlerin yorumuna bırakıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More