Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Mayıs 2021 Pazartesi

Yarı Finalin Anahtarı = Sertlik





Günün ilk maçına Anadolu Efes rölantide başladı ve sezonun en dominant uzunlarından Jaiteh'in ikili oyunlar ile skoru sürüklediği bir başlangıç yaşadık.İlk beş dakika skoru bu sebeple 6-5 ev sahibi lehine oldu.Periyot skoru ise 16-16 idi.İkinci periyotta Anadolu Efes bildiğimiz Euroleague seviyesinde bir sertlikle oynayınca Gaziantep yedi dakikada sadece 3 sayı atabildi.Anadolu Efes devreyi 23-38 önde kapatırken boyalı alandan 24 sayı bulmuştu.Dışarıdan da %50(3/6) ile skor buldular. Gaziantep ise Kelly'nin kötü şut seçimleri ile beraber (0/8)skor üretemedi.

Anadolu Efes ikinci devreye de kararlı başladı.Tempoyu yükseltmese de oyunu kontrol eden ve momentumu elinde tutan taraf olarak farkı hep çift sayı bandında tuttu ve son periyoda da 44-56 önde girdi.Son periyotta Kenny Hayes'i devreye sokan ve savunmasında atlet oyuncusu Metehan ile sertlik göstermeye çalışan Gaziantep, aynı oyuncunun sürpriz dış şutu ile bir ara farkı 6 sayıya kadar (59-65) düşürdü. Sonrasında Anadolu Efes sertliğe sertlik ile karşılık vererek farkı tekrar açtı ve maçı 67-83 kazandı.Anadolu Efes forma giyen beş oyuncusundan ise çift haneli sayı katkısı aldı.




Günün ikinci maçında ise Beşiktaş fırtınası vardı.Siyah beyazlı ekip gençliğinin de verdiği enerjiyi iyi kullanarak geçiş hücumlarını uzunları ile sonuçlandırdı (Fark bir ara 10 sayıya kadar çıktı (14-4) ve ilk beş dakikada 16-10 öne geçti.Beşiktaş iyi hücum ederken Tofaş kısalarını da sürekli baskı altında tutup, Muhsin'i de (eşleşmedeki çabukluk avantajını kullanan uzunları ile) ilk maçtaki gibi faul problemine soktu.  Beşiktaş ICRYPEX, ilk periyodu Şehmus ve Ercan'ın enerjisi ile 29-20'lik üstünlükle tamamlamayı başardı.Tofaş ikinci periyoda iyi başlayan taraf oldu.Rakibini değişen savunmalar ile şaşırtarak savunmaya başladı ve Beşiktaş'ın üretkenliğini bu sayede kesebildi.Bu bölümde Beşiktaş'ta kısalar baskıda kalırken,  baskıda geçen süre sebebiyle de oyunu iyi kuramadı.Siyah beyazlılar alan savunması sebebiyle tepede top alan Alperen'den de şutuna güvenemediği için skor anlamında faydalanamadı.Tofaş bu sekansta isabetli şut atamadı, ancak oyunun içinde kalmaya devam etti.Ve devre skoru 43-39 oldu.

Tofaş ikinci devreye top kayıplarını arttırarak başladı.Bu top kayıplarında açık alan bulan Beşiktaş enerjisini kullanarak tekrar çift haneli farka ulaştı ve 3:18 kala farkı 15, skoru da 59-44 yaptı.Ardından Tofaş 10-2 lik bir seri ile çeyrek skorunu 61-54 olarak ilan etti.Bursa temsilcisi son periyoda da bu sertlik ile ve (alan sonrası adam adamaya dönen) şaşırtmalı savunma ile başladı. Simmons ve DeVaughn Akoon Purcel Tofaş'ın farkı 2 sayıya kadar indirmesine yardımcı oldu.Beşiktaş, Şehmus'un son 40 saniyedeki 3 sayısı ile farkı 6 sayıya kadar çıkarttı ve maçı 82-79 kazandı.

Beşiktaş adına maçın en olumlu notu Alperen',in baskıda yaptığı asistler oldu.Ancak genç oyuncu potadan uzak kaldığında  topa yere vuracak alan, ya da pas atacak açı bulamadığı zamanlarda orta mesafeli şut denemeyi hiç düşünmedi.Ve Beşiktaş Icrypex'te Ercan Osmani hücumda daha fazla çeşitlilik yarattı.Hakemler ise özellikle ilk devrede iki tarafı da çileden çıkartırken, Ercan Osmani'nin net bir adım hatasını da atladı.

Günün ilk maçında Anadolu Efes Gaziantep deplasmanında sertlik koyduğunda rakibini yanına yaklaştırmadı ve çok hücum silahı olmayan rakibini 67 sayıda tuttu. Beşiktaş ise Tofaş karşısında daha sert olduğu ilk bölümde fark yarattı ve son bölümde de bu sertliğini koruyarak kazanırken; Tofaş'ı sezon ortalaması olan 87 sayının çok altında bıraktı. Kısacası günün özeti, yarı finalin de anahtarı olan sertlik oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More