Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Mayıs 2021 Perşembe

COACHING

 


Merhaba. Uzun süredir sadece bahis tahminleri ile devam ettirdiğim blogumu maç yorumlarını ile zenginleştirmeye karar verdim. Play-off ilk maçları ile de yorumlarımı yazmaya başlıyorum.Keyifli okumalar dilerim.

 

Günün ilk maçında yorgun Karşıyaka sahasında Türk Telekom’u ağırladı.İzmir ekibi maça tutuk başlayınca Telekom güçlü olan uzun rotasyonunu iyi kullanıp, içeriyi iyi kapatarak rakibini kısır skorda bıraktı ve farklı öne geçti.Ancak savunmalarının iyi olmasının bir diğer nedeni rakibini zor şutlara mecbur bırakması idi. Ancak ikinci periyotta olayın seyrini sakat sakat maça çıkan M’Baye’den zorunlu olarak vazgeçen Ufuk Sarıca değiştirdi. Ufuk Sarıca uzunlarını fizikli oyunculardan seçip, yardım savunmasını da iyi yaptırınca Karşıyaka rakibini kilitleyerek 35-34 öne geçti ve devre bu skorla bitti. Maçın ikinci devresinde ise hücum silahları Sek Henry ve Raymar Morgan verimini arttırınca Karşıyaka momentumu eline aldı. Son bölümde Telekom forvetleri Dekker ve Wiltjer ile dirense de kazanan taraf ev sahibi oldu.



Günün ikinci maçı ise bol aksiyonlu geçti. Darüşşafaka daha maçın henüz başında sertliği (kuralları da zorlayarak )arttırınca gerilim başladı. Bu gerilime oyuncunun silindirine ayak sokmak gibi tehlikeli bir duruma hakemlerin tepkisiz kalması da neden oldu. Fenerbahçe Beko boş dış şutları sokamadığı için hızlı hücumlara yönelip farkı sekiz sayıya kadar çıkardığı ilk devrede sadece 1 sayı farkla soyunma odasına önde girdi. Ardından üçüncü periyotta farkı 12 sayıya kadar çıkarttı.Üçüncü periyotta Vesely bir teknik ve bir sportmenlikdışı faulle otomatik olarak diskalifiye edildi.Maçın bitimine 18 saniye kala ise Fenerbahçe 85-77  öndeyken top çıkartmada sorun yaşayıp iki top kaybı yaptı.Bu kayıplarda Darüşşafaka önce Josh Magette'in, son saniyede ise Sinan Güler'in üçlüğü ile oyunu mucizevi bir şekilde uzatmaya taşıdı.Maçın uzatma bölümünde ise Nando De Colo oyuna ağırlığını koyarak Fenerbahçe’yi maçta 103-91, seride ise 1-0 öne geçirdi.

Maçın normal süresinin sonunda yaşananlar ise net bir koç hatası idi. Topun çıkartılışında net bir şekilde belli olan Darüşşafaka ikili sıkıştırmasında topu alacak oyuncunun iyi seçilememesi, topu rakip sahaya taşıyacak molanın alınmaması ve rakibi oyuna ortak edecek pozisyonların ön görülmemesi bir koç hatası olarak kayıtlara geçti. Koç Kokoskov ise yayıncı kuruluşa maç sonunda yaşanan durumu özetlerken staffa bir öz eleştiri getirmedi ancak "Daha akıllı oynamalıyız" cümlesini kullandı. Maçın sonunda kontrolden tamamen kaçan oyunda (aldatma için yere düşenleri (!!!!)  dahi uyarmayan) hakem yönetiminden ise iki tarafta memnun olmadı.

 İlk günün özetinde dikkat çeken unsurlar olarak akılda bir Türk baş antrenörün kararı ile olumlu yönde değişen bir maç ve bir yabancı baş antrenörün alınmayan mola kararı ile tehlikeye sokulan maç kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More