Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

22 Mayıs 2021 Cumartesi

COACHING VOLUME 2



ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinde sıra Fenerbahçe Beko - Pınar Karşıyaka maçında idi.

 Fenerbahçe Beko Pierre ve De Colo'nun sakatlığında karşılaşmaya Kenan ve Perez'i kadroya alarak başladı. İki takımda şutu istikrarsız isimleri Kenan Sipahi ve D.J Kennedy'nin şutlarını riske ederek oyuna girdi. Fenerbahçe maç başında Karşıyaka pota altından skor bulan Barthel'i kullanırken, Karşıyaka bençten gelen Metecan ile skor üretti. Kenan'ın isabetsiz şutlarından sonra oyuna giren Perez skor üretmeye başladı .Karşıyaka ise birebirler ile skor üretimine devam etti ve ilk çeyreği 23-20 önde geçti.İzmir ekibi ilk maçta yenildiği boyalı alandan ilk çeyrekte 14 sayı üretti (4-14) 

Fenerbahçe Beko ikinci çeyreğe kararlı başladı. İlk 2 hücumda Karşıyaka sayı bulamadı. Fenerbahçe'de Dixon'ın top çalmaları ve dış şutu ile skor bulup skoru 23-30'dan 30-30'a getirdi. Ancak Guduric'e çalınan üçüncü faul ile topu yönlendirmede ciddi sorun yaşamaya başladı. Maçın başından farklı olarak Karşıyaka uzunlarını kısaların yardımı ile durdurmaya başladı. Kenan tekrar oyuna girene kadar da maçı dengede tuttu. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe organize hücum edemeyince Karşıyaka tekrar öne geçti ve ilk devrenin skoru 37-41 oldu.

Fenerbahçe ikinci devre başlangıcında Guduric ile 45-44 öne geçti .Kenan savunmada daha verimli oldu. Ancak bu sefer de Melih ve Tarık'ın hatalı şut tercihleri ile Karşıyaka maçı önde götürdü ve skor 50-56 oldu. Perez tekrar oyuna girip Fenerbahçe hücumlarını dengeledi.Farkı da 3 sayıya kadar düşürdü ancak son 6 saniye için alınan molada tüm sahayı kat eden Henry panyalı şutu ile 3. çeyrek skorunu 59-64 olarak ilan etti.

Fenerbahçe dördüncü çeyreğe Perez ile başladı. Biberovic topu çalıp tekrar farkı 3 sayıya taşıdı. Hatta bir ara farkı tekrar 1 sayıya kadar da düşürdü Fenerbahçe ama Metecan günün en iyi ismi olarak farkı tekrar 6 sayıya (65-71) açtı. Guduric tekrar oyuna dönüp zorlama şut atmaya ve skor bulamamaya başladı.Maçın bitimine 1 dakika kala 4 sayı olan fark bitimde 9 sayıya kadar çıktı ve skor 71-80 oldu.

Maçın skorunu tayin etmese de hakemlerin özellikle maç sonundaki kararları etkili oldu.Aşağıda videosunu eklediğim ilk pozisyonda herkesin göreceği topa temas niyeti olmayan faulden sportmenlik dışı faul kararı çıkmadı.   



Bu pozisyonda ise yerden teması kesilen Karşıyaka oyuncusunun legal olarak oyuna sokamadığı topa ihlal çalınmadı.


Bir diğer eleştirim ise Fenerbahçe koçu Igor Kokoskov'un oyuncu seçimine. Ahmet Düverioğlu'nun sakatlığında Fenerbahçe uzun rotasyonuna faul yapacak bir genç takım oyuncusu dahi almayarak kadroyu eksik bırakan Kokoskov, iki maçtır medet umduğu Kenan'dan katkı gelemeyeceğini ancak dördüncü çeyrekte keşfedebildi. Karşıyaka'nın birebirlerinde rakibi rahatsız edecek Dixon'a süreyi çok az verdi. Maç sonunda ise iyi mücadele ettik!!! diyebildi.Ancak onu da boyalı alandaki 40-32'lik ve ribaundlardaki 40-27'lik Karşıyaka üstünlüğü tekzip etti.

Günün övgüsü ise Ufuk Sarıca'ya. Rakibinin eksik rotasyonunda birebirlerini iş görür hale getirdi. Metecan'dan yüksek verim aldı. Ama en önemlisi rakibinin ilk maçtaki boyalı alan dominasyonunu görüp oraya yaptığı dokunuşla maçı kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More