Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Mayıs 2021 Perşembe

Fenerbahçe Beko - Darüşşafaka Tekfen Bahis Analizi

 




Fenerbahçe Beko - Darüşşafaka Tekfen

 

Basketbol Süper Ligi’nde günün son play-off maçı İstanbul’da oynanacak.

Euroleague’den elenen ve konsantrasyonunu  tamamen lige yönelten Fenerbahçe ligde son maçında Anadolu Efes’e kaybetmesine rağmen Nando De Colo’suz kadrosu ile 3 periyot denk mücadele ortaya koydu. Tarık Biberovic sezonun en iyi oyunlarından birini sergileyip bu sezonun kazancı olduğunu gösterdi. Lorenzo Brown ise 4 şutunda da isabet bulamayarak oyun kurucu katkısı alamayan bir ekibin kazanmasının ne kadar zor olduğunu bir kez daha kanıtladı. Takımın en skoreri bir kez daha Guduric olurken, Berkay Candan sürpriz bir dış şut katkısı ile 5 üç sayılık isabet buldu.

Darüşşafaka sezonun en dirençli ekibi olarak dikkat çekti. Çift haneli farklar ile çok az maç kaybettikleri, onların da bir çoğunda ilk devrelerde denk oynadıkları bir sezon yaşadılar. Doğuş Özdemiroğlu sezonun en çok gelişim gösteren iki oyuncusundan biri oldu. Ağır bir sakatlık sonrası dönen Gulley henüz etkili olamadı. Ancak Magette gibi iyi bir ceza atışı yapan şutöre, Andrews gibi tehlikeli bir skorere ve Jerret gibi dış şutu olan bir uzuna sahipler. Son lig maçında Anadolu Efes’e kaybederken ribaundlarda ezildiler ve dış şutlarda da verimli olamadılar. Uzun rotasyonlarında belirgin bir problem var ve rotasyonun Türk oyuncularında tecrübe eksiği mevcut.

İki ekip arasında bu sezon oynanan iki karşılaşmada da kazanan taraf Fenerbahçe oldu.Ancak son lig maçında Darüşşafaka 15 sayıdan geri gelip maçı son topa kadar getirdi.Ve Darüşşafaka maç genelinde Fenerbahçe Beko’nun zayıf karnı olan dış şut savunmasından faydalanarak, Berk Demir gibi sürpriz bir skorer ortaya çıkardı.Fenerbahçe Beko sezon genelinden farklı olarak play-off döneminde en güçlü yabancı rotasyonunu parkeye çıkaracaktır.Bu maça özel olarak uzun rotasyonundaki farkını da dominant hale getirecek bir kadro tercihi ortaya koyabilirler. Fenerbahçe zor da olsa kazanır düşüncesindeyim, ancak çift hanelerde bir farka ulaşma ihtimallerini zayıf görüyorum. Fenerbahçe sahasında oynadığı son 5 lig maçında 97 sayı ortalamasına ulaşırken, Darüşşafaka’nın da deplasmanda oynadığı son 5 lig maçında sayı ortalaması 87 oldu. Bu nedenle 163,5 sayıdan üst tercihim de var.

 

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (+11,5) MS: 2 -1,50

Alt / Üst (UZ Dahil) (163,5) ÜST – 1,70

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More