Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

14 Mayıs 2021 Cuma

Kalite mi? Enerji mi?




Güne İstanbul'da Anadolu Efes - Empera Halı Gaziantep maçı ile start verdik. İlk 5 dakika Gaziantep'in istediği tempoda başladı. Jaiteh ribaund katkısı ile Anadolu Efes hücumlarında ikinci şansa izin vermezken, asist katkısını da ekleyerek yarı saha basketbolunda takımını 11-8 öne taşıdı. İlk periyodun ikinci beş dakikalık bölümünde ise Antep boş dış şutları buldu ancak isabeti bulamadı ve geri düştü.  Efes tempoyu arttırdı ve ilk periyodu 24-18 önda kapattı.Efes ikinci periyodda geniş rotasyonundan Anderson katkısı almaya başladı ve ilk dakika sonunda da farkı 26-18 ile 8 sayıya taşıdı. Sonrasında ise Micic devreye girerek 3/3 üç sayı isabeti buldu. Antep hücumda kötü şut seçmeye ve atmaya devam etti.İlk devre bitimine 1:47 kalana kadar da sadece 4 sayı atabildi.Sonrasında ise 6-1lik bir mini seri ile farkı 15 sayıya düşürdü.İlk devre skoru 45-30 oldu.

İkinci devreye Anadolu Efes momentumu iyice eline alarak başladı. Üçüncü periyotun bitimine 4:30 kala skor 61-41 fark ise 20 sayı idi. Dördüncü periyotta Efes yerlilerden katkı almaya başladı. Erten 2/2 üç sayı isabeti ile 10 sayı atarken, Yiğitcan ve Tolga'da süre aldı.Maç bitiminde skor 96-73 oldu.Anadolu Efes maç genelinde %70 2 sayı ve %45 3 sayı yüzdesi ile oynarken Micic'in kaldığı sürede 30, Buğrahan'ın oyunda kaldığı sürede ise 17 sayılık bir farka ulaştı. Gaziantep'te ise Jaiteh 26 sayı ve 7 ribaund ile 30 verimlilik puanına ulaştı.




Günün ikinci maçı ise beklendiği gibi tempolu başladı.İlk 5 dakika Alperen'in topla ilişkisindeki gelişme, Blacmon'ın skoru ile birleşince 16-8'lik Beşiktaş üstünlüğü ile geçildi.Ardından Tofaş devreye Christon'ı soktu ve farkı da düşürdü ve de Blackmon'ın periyot sonundaki üç sayısı ile periyot skorunu 25-30 olarak ilan etti. İkinci periyoda Tofaş, Simmons ve Purcell ikilisi yine etkili başladı ve devrenin bitimine 6:35 kala skoru 35-35 ile eşitledi. Berk'in de devreye girmesi ile de 43-41 öne geçtiklerinde bitime 4 dakika vardı. Christon'ın da skora yardımı ile devreyi 51-48 önde kapattılar.Üçüncü periyodun bir diğer önemli notu Alperen'in baskı arttığında Beşiktaş'ın kaybettiği toplar oldu.


İkinci devrede Tofaş çok kararlı başladı. Hırvat uzunları Zubcic ilk 1,5 dakikada 5 sayı üretince 7-0'lık bir seri yakaladılar.Ve 58-48 öne geçtiler.Ardından Muhsin beş faulle çıkınca da tercihi dış şutlardan yana kullanıp üst üste 3 sayılar ile farkı arttırmaya başladılar. Üçüncü periyot sonuna 7:33 kaldığında 64-49 ile 15 olan fark, bir ara Purcell'in enerjisi ve Zubcic'in periyotta 19 sayıya ulaşması ile beraber 22 sayıya kadar çıktı.Üçüncü periyot sonunda ise skor 84-69 oldu.

Maçın son periyodunda roller değişti ve kararlı başlayan savunmasını da sertleştiren Beşiktaş oldu. Uzun rotasyonundaki üstünlüklerini kullanmak için pota altında daha kalabalık kaldılar ve değişmeli bir kısa savunmasına gittiler. Bitime beş dakika kala fark 86-82'lik skorla 4 sayıya kadar düştü. Beşiktaş 88-87 ile farkı bir sayıya indirdiğinde bitime 3:08 vardı. Ardından karşılıklı sayılar ile bitime 1:37 kala yine 89-88 ile 1 sayılık bir Beşiktaş üstünlüğü oluştu. Bitime 5 saniye kaldığında ise Beşiktaş 2 sayı (90-92) öndeydi ama son hücum Tofaş'taydı. Bu bölümde mola alıp bir kenar oyunu çizdiler.Simmons'a inen top için çizilen kenar oyununu Markell Johnson'dan hiç beklenmeyecek bir blok bozdu. Ve Beşiktaş enerjisi ile maçı 90-92 kazandı.





Play-off' ikinci gününün sonunda akılda kalan ise "Kalite mi? Enerji mi?" sorusu oldu.Zira Anadolu Efes kadro kalitesi ile kazanırken, Beşiktaş gelişen kalitesinde gençlikten de gelen enerjisini ön plana çıkarttı. Tofaş ise kaliteli gözüken kadrodan yeterli enerjiyi maç sonuna saklayamadı.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More