Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

24 Mayıs 2021 Pazartesi

VAAD




ING Basketbol Süper Ligi Yarı Final serisi sürerken sıra Akatlar Arena'da idi. Beşiktaş ev sahibi olduğu maçta havluyu erken attı.

Anadolu Efes büyük bölümü Micic'ten gelen üç sayı isabetleri ile maça çok kararlı başladı.İlk beş dakikada 12'si 3 sayı isabetinden toplam 18 sayı üretmişlerdi.Beşiktaş ise  boyalı alandan üreten Furkan Haltalı dışında bir skorer çıkaramadı. Dışarıdan üç sayı isabeti sağlayamadı. Beşiktaş Icrypex iyi savunarak ve pota altını kapatarak kısa bir dönem etkili savunma yaptı. Anadolu Efes'i 2si zor şut ve biri top kaybı tam 3 hücumdan boş döndürdü. Ancak ilk çeyrek 30-16 biterken  Anadolu Efes rotasyona başlamıştı.

İkinci çeyreğe Efes rotasyon oyuncuları Yiğitcan, Buğrahan , Doğuş ve Tolga ile başladı. Yiğitcan,Buğrahan ve Pleiss skor bulmada sorun yaşamadı. Beşiktaş bu bölümde oyundan düştü.Enerjisini toparlayacak bir lider çıkaramadı ve devreye 60-33 yenik girdi.Anadolu Efes ilk devre istatistiklerinde %67 (10/15) üç sayı isabeti ile 33-21'lik benç skoru üstünlüğünü hanesine yazdırdı. Beşiktaş Icrypex ise 32 iki sayı denemesinden sadece 13 isabet bulabildi. 

Üçüncü çeyrekte yabancısız oynayan Beşiktaş ve oyuncu değiştirmeden devam eden bir Anadolu Efes vardı. Anadolu Efes çoğunluğu dış şutlardan 13 sayı ürettiği çeyrekte, Egehan ve Şehmuz'un skoruna engel olamadı.Çeyrek 73-47 bitti.

Son çeyrekte yabancısız Beşiktaş ve Yiğitcan'ın poster smaçları ile skor üreten bir Anadolu Efes parkedeydi. Karşılaşma skoru 96-66 olurken Anadolu Efes ilk finalist olarak rakibini beklemeye başladı.


YORUM:


Beşiktaş, Tofaş serisinde akışkan basketbol, tempolu hücum ve değişmeli savunma tercihleri ile bizleri bu seri için çok umutlandırmıştı. Ahmet Kandemir'in açıklamalarından sonra da sertlik göstereceklerini düşünmüştük. Ancak gerek Anadolu Efes'in kalitesi, gerek hakemlerin izin verdiği sertlik seviyesi ve gerekse de rotasyon farkından dolayı o vaad ettikleri mücadeleyi veremediler. Yine de sezon genelinde gösterdikleri mücadele, Türk basketboluna sundukları Furkan, Alperen, Ercan gibi değerler ile alkışı hak ettiler. 


Anadolu Efes ise rahat ve antrenman havasında çıkardığı maçlardan sonra Euroleague Final Four'larına gidiyor. İyimser bakarsak bu seride sakatlık yaşamadılar, kötümser bakarsak Köln'de CSKA'dan görecekleri kadar sertlik görmediler. Rakip CSKA ise VTB ligi yarı final serisindeki mücadelesi ile bu sertliğe hazır olarak Köln'e gelecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More