Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Ekim 2011 Salı

Z.Kaunas 74-87 CSKA



THY Euroleague B Grubu'nda CSKA Moskova, Kaunas'ta Zalgiris Kaunas'ı 87-74 mağlup etti.
CSKA Moskova'da 5 oyuncu çift haneli skorlara ulaştı. Maça damga vuran Andrei Kirilenko 32 dakika sahada kalırken, bu süreye 17 sayı - 15 ribaunt - 5 asist - 4 blok sığdırma başarısı gösterdi. Takımın yeni transferlerinden Sırp guard Milos Teodosic ise 16 sayı - 8 asist ile galibiyette etkili olurken, Alexey Shved de 19 sayıyla mücadele etti. 12 sayıyla oynayan Darius Lavrinovic'in yanı sıra Nenad Krstic de 11 sayı-6 ribaunt kaydetti.
Ev sahibi takımda iki oyuncu çift haneli skorlara ulaştı. Kenardan gelen DeJuan Collins 21 dakikada 18 sayı üretirken, Sonny Weems de 15 sayıyla maçı tamamladı.
CSKA Moskova takım halinde 22 asist - 7 blok ile oynarken, hiç blok yapamayan Zalgiris Kaunas'ın 8 asist yapması dikkat çekti.
Karşılaşmanın 5. dakikasından itibaren oyuna ağırlığını koyan CSKA Moskova, farkı çift haneli sayılara taşımayı başardı. Milos Teodosic, Alexey Shved, Darius Lavrinovic ile skor üretmekte zorlanmayan Rus temsilcisi ilk çeyreği 25-16 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe etkili başlayan taraf ev sahibi takım oldu. 6 dakikada 3 sayı üreten rakibi karşısında Marko Popovic, Sonny Weems ve Robertas Javtokas üçlüsüyle 12 sayı üreten Zalgiris, farkı 1 sayıya kadar düşürdü ve skoru 28-27'ye getirdi. CSKA Moskova'nın yardımına yıldızları yetişti. Milos Teodosic'in basketleriyle toparlanan Rus temsilcisi Nenad Krstic'in de devreye girmesiyle 12-0'lık bir seri yakaladı ve soyunma odasına 44-31 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte Andrei Kirilenko ve Alexey Shved ikilisiyle farkı 15 sayı civarında tutmayı başaran Rus temsilcisi final periyoduna 67-52 önde girdi.
Son çeyrekte farkı eritmek için çaba gösteren Zalgiris Kaunas, rakibine 10 sayının altında yaklaşamadı. Farkı koruyan CSKA Moskova, karşılaşmadan 87-74 galip ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More