Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Ekim 2011 Pazar

Beko Basketbol Ligi 30.10 Tahminleri







797 Galatasaray - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Bu sezon ilk mağlubiyetini talihsiz bir Euroleague maçıyla alan Galatasaray Medical Park sahasında Karşıyaka önüne çıkıyor.

Galatasaray Medical Park hafta içinde Unics Kazan'a uzun süre önde götürdüğü maçın son periyodunda mağlup oldu.Takım ligimizdeki ilk 2 maçtan farklı galibiyetler ile ayrıldı.Ligimizde ortalama 91 sayı atarlarken 72 sayıyı da potalarında görüyorlar.Skor opsiyonları Songaila,Lakovic,Shipp ve Shumpert.Özellikle Shipp Mahmuti'nin güvenini kazanmış durumda.

Pınar Karşıyaka ise sezona Banvit galibiyetiyle girdi.Geçen hafta sahalarında Beşiktaş Milangaz'a mağlup oldular.Takımın skor opsiyonunu Stanojevic,Birkan Batuk,Chatman ve İkonic üstleniyor.Oynadıkları iki maçta da rakiplerine ortalama 85.5 sayı izni verdiler ve ortalama 86 sayı attılar.Savunmalarında problem var.Takımın karakteriyse tempolu oyun.

Geçen hafta sahasında Beşiktaş'a mağlup olan Karşıyaka istim üzerinde ki Galatasaray'ı maçın başında zorlasa da galibiyet alamaz diye düşünüyorum.Maçın anahtarı Shipp ile Birkan'ın eşleşmesinde olacak.Sayı baremi aşılır bahisi güvendiğim bir tercih.

MS:1 GÜVEN:5.5/10
TS:158.5 ÜST GÜVEN:6/10


800 Edirne Olin - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Geçen hafta Hacettepe'yi yenerek ilk galibiyetini alan Olin sahasında ligin en güçlü kadrosu Anadolu Efes'i ağırlayacak.

Olin 2 maçtan bir galibiyet çıkartan bir takım.İlk maçta ligin iyi kadrolarından Galatasaray Medical Park'a mağlup olduktan sonra deplasmanda Hacetttepe Üniversitesi'ni yendiler.Gökhan Taştimur'un ana felsefesi olan kontrollü basketbol ve olabildiğince sert savunmayı uygulamaya çalışıyorlar.Lilov'u gönderdiler ve yerine skorer bir yabancı kısa arıyorlar.Dün Fatih Solak ile anlaşarak uzun rotasyonlarını genişlettiler.Takımı skor opsiyonu Mustafa Abi,Wilkinson,Stimac ve Wrtigt'ın elinde.

Anadolu Efes kıtamızın sayılı takımlarından biri.Takımın altı oyuncusu ligimizde çift haneli sayı ortalamasına sahip.Takımın sayı ortalaması 84.5.Potalarında iki maçta ortalama 59.0 sayı gördüler.Kinsey'in iyi oynadığı maçları rahat kazandılar.

Olin,bir çok isme gözüktüğü kadar gözüme kötü gözükmese de Anadolu Efes bu maçın favorisi.İlk devre fark yapıp,devamında rölantide bir oyunu tercih edeceklerdir.Efes ligimizde iyi savunma yapıyor.Barem aşılmaz.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:149.5 ALT GÜVEN:5/10


802 Aliağa Petkim - Tofaş

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI


İlk hafta sürpriz bir Hacettepe mağlubiyeti aldıktan sonra geçen hafta da Efes'e mağlup olan Aliağa sahasında Bursa temsilcisi Tofaş'ı ağırlıyor.

Aliağa Petkim oynadığı iki maçtan mağlubiyetle ayrılmış bir takım.Takımın skor opsiyonu iki yerli Ümit Sonkol ve Ersin Görkem'in ellerinde.Takım ortalama 65 sayı atarken 77.5 sayıyı da potasında görüyor.Kevinn Pinkney'i bonservisiyle alırlarken Türk Telekom’dan kiralanan Orhan Hacıyeva'yı da kadrolarına eklediler. 

Tofaş oynadığı iki maçtan da galibiyetle ayrıldı.Takımın istikrarı çok fazla değişmeyen kadro yapısının sonucu.Ligimizde ortalama attıkları sayı 73,65.5 ise yedikleri sayının ortalaması.Skor opsiyonları Buckman,Steele,Nichols ve Ruzic'i sorumluluğunda.

Tofaş kaptanı Can Altıntığ,ilk 6 haftada ki fikstürü iyi kullanmak istediklerinden sezon başında bahsetmişti.Parkeye yine kazanmak için çıkacaklar.Aliağa'da güçlenen rotasyonuyla onları durdurmaya çalışacak.İki takımda oynadıkları 2 lig maçında 145 sayının üzerine çıkan bir maç oynamadı.Önceliğim sayı baremi.Sonraysa Tofaş.Maçın uzama ihtimali bence çok yüksek...

TS:148.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5/10



803 Banvit - Hacettepe Univer.

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Bandırma'nın iki BBL temsilcisinden biri olan Banvit,sahasında lige yeni çıkan ekiplerden Hacettepe'yi ağırlayacak.

Banvit ligde oynadığı 2 maçı da kaybederek sezona kötü bir giriş yaptı.Takımın skor opsiyonu Chuck Davis ve Barış Ermiş'in sorumluluğunda.Oynadıkları iki maçta da ribaund ve özellikle de asistlerde yenildiler.Bu iki istatistik takımın oyun kurucu ve uzun rotasyonunda problem yaşadığını gösteriyor.Yeni transferler Serkan Erdoğan,Bajramovic,Erkan Veyseloğlu ve Hammonds henüz ritmini bulabilmiş değil.Attıkları sayı ortalaması 72 olan Banvit,ortalama 81.5 sayıyı potasında gördü.

Hacettepe Üniversitesi ilk hafta sürpriz bir Aliağa galibiyeti aldıktan sonra evinde Olin'e mağlup oldu.Takımın skor opsiyonu 3 yabancı Bryan-Amaning,Collins ve Marsh'ın ellerinde.Oynadıkları 2 maçta ortalama 74.5 sayı atıp,72.5 sayı yediler.

Banvit'in ana problemi olan atletik oyuncu savunması Hacettepe'nin önemli silahı.Bu nedenle benim tercihim handikap avantajıyla Hacettepe olacak.Barem aşılmaz düşüncesindeyim.İki tercihimde güveni yüksek tercihler değil notunu da ekleyeyim.

MS:2 GÜVEN:5/10
TS:149.5 ALT GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More