Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Ekim 2011 Cuma

Kadınlar Ve Çocuklara Galatasaray Medical Park-Banvit,Hacettepe-Olin Maçları Bedava





Beko Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında oynanacak olan Galatasaray Medical Park - Banvit ve Hacettepe Üniversitesi-Olin Edirne maçları TBF'nin yeni uygulaması nedeniyle sadece kadın ve çocuklara açık olacak.

Konuyla ilgili web sitesinden bir açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu şu metni yayına verdi:

Bilindiği üzere, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, aldığı kararla, gerek Türkiye Basketbol Ligleri'ne olan sevginin erken yaşlarda aşılanması, gerekse de boş tribünler önünde basketbol oynanmasının önüne geçilmesi için, TBF Disiplin Kurulu tarafından seyircisiz oynama cezası verilmiş müsabakalarda çocuk seyirci alınması uygulamasını başlatmıştır. Bu bağlamdaki uygulamalar şu şekilde gerçekleştirilecektir:

1- Biletler maç günü itibariyle 14 yaşını doldurmamış çocuklara ve kendilerine refakat edecek bir kadına ev sahibi kulüp tarafından numaralı ve ücretsiz olarak basılıp dağıtılacaktır.

2- Bu dağıtım maç gününün öncesinde ev sahibi kulübün belirlediği bilet noktalarından, maç günü de maçın oynanacağı salondan yapılabilir.

3- İlgili yönerge ve yasalara uygun maç ortamı sağlanmasının yanı sıra, kapılardaki bilet kontrolü, üst aramaları ve diğer tüm güvenlik konuları ile tribün düzeni ev sahibi kulübün sorumluluğundadır.

4- Uygulamanın amacına uygun olarak, 14 yaşını doldurmamış çocuklara refakat eden sadece bir kadın seyircinin maça girebilmesi kuralının uygulanması kapılardaki kontrolle sağlanacaktır. Ayrıca çocukların yaşlarının tespiti de nüfus kağıtlarının kontrol edilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir.

5- Bunun dışında, yıldız ve daha küçük kategorilerdeki basketbol altyapı takımları, bir antrenörleri nezaretinde seyircisiz oynama cezası verilmiş maçlara girebileceklerdir. Bunun için bu alt yapı takımlarının kulüpleri TBF’ye yazıyla başvurmalıdır. TBF onaylı listeler, ev sahibi kulüplere yollanacak, bu listeye istinaden ev sahibi kulüp tarafından altyapı takımlarına numaralı bilet sağlanacaktır. Ayrıca vizeli lisanslarını ibraz eden yıldız kategorisindeki basketbolcuların da, bilet noktalarından temin edecekleri biletle maça girebilmeleri sağlanmalıdır.

6- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki veya bu Kurumun denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan korunmaya muhtaç 14 yaşını doldurmamış çocuklar için de, önceden TBF’ye bildirilen listeye göre ev sahibi kulüpten numaralı bilet temin edilecektir. Ev sahibi kulübe bu konudaki bildirimler de TBF tarafından yapılacaktır.

7- Şu anda bu uygulamanın hayata geçirileceği belli olan seyircisiz maçlar, 22 Ekim Cumartesi günü saat 15:00’te Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak Galatasaray Medical Park - Banvit ve aynı gün saat 16:00’da Ankara Spor Salonunda oynanacak Hacettepe Üniversitesi - Olin Edirne arasındaki müsabakalardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More