Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ekim 2011 Salı

Aliağa Efes'e Dur Dedi (60-55)

Spor Toto Türkiye Kupası'nda (C) grubunda Aliağa Petkim ilk iki maçını kazanan Anadolu Efes'i 60-55 mağlup ederek 2 galibiyetle kupada ilk sekize kalmayı başardı. 

Grup maçlarına ev sahipliği yapan İzmir ekibi, 3. ve son karşılaşmasında konuk ettiği Anadolu Efes’i 55-60 mağlup etti ve lider olarak Spor Toto Türkiye Kupası Finalleri’ne kaldı. Güçlü rakibi karşısında maçın büyük bölümünü önde götüren ve müthiş bir mücadele örneği göstererek Lacivert-Beyazlıları 60 sayıda tutan Aliağa Petkim tribünlerdeki taraftarlarından büyük destek ve alkış aldı. Üçüncü maçında ilk kez yenilen Anadolu Efes de ev sahibinin ardından ikinci sırayı elde ederek gruptan çıktı.



Anadolu Efes maçın başında Kerem Tunçeri ve Sasha Vujacic’in isabetleriyle 5-2öne geçti. Fakat Aliağa Petkim, Ümit Sonkol (6) - Ryan Toolson (3) ikilisinin üçlükleriyle 9-0’lık seri yakalayıp durumu 5-11 yaptı. Sonraki bölümde rakibinin sert savunması karşısında zorlanan Lacivert-Beyazlıl takım, Esteban Batista’nın gayretine rağmen ilk periyodu 10-15 geride bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk basketini Brian Quvale kaydederken, Tarence Kinsey veCenk Akyol’un sayıları farkı 3’e indirdi. Rakibine Buğrahan Tuncer ile hemen cevap veren Aliağa Petkim, Ermal Kurtoğlu’nun savunmasında aksayınca skora denge geldi: 19-19. Savunma direncini artıran Anadolu Efes, Tarence Kinsey’nin hızlı hücumdaki smacıyla öne geçmesi üzerine ev sahibi mola aldı. Son 3 buçuk dakikada her iki takım da karşılıklı isabetler buldu ve devre 25-25 eşitlikle kapandı.

Aliağa Petkim üçüncü çeyreğe Brian Qvale (7), Branislav Ratkovica (3) ve Ümit Sonkol’un (2) sayılarıyla yakaladığı 12-2’lik müthiş bir seriyle girdi. Dusko Savanovic ve Ermal Kurtoğlu’nun basketleriyle toparlanan Anadolu Efes, Qvale - Ümit ikilisini durdurmakta güçlük çekti. Lacivert-Beyazlılar yine Savanovic’in çabasıyla farkın açılmasını önlese de ev sahibi üçüncü periyodu 41-47 önde tamamladı.

Final çeyreğinde skor perdesini Ümit Sonkol açarken, Kerem Tunçeri’den üç sayılık yanıt gecikmedi. Günün etkili ismi Ümit ve Stanko Barac’ın karşılıklı basketlerinin ardından Tarence Kinsey’nin üçlüğü farkı 2’ye indirdi. İlk 7 dakika51-55’lik skorla geçildikten sonra Ümit’in kritik turnikesi farkı 7’ye çıkardı. Mola alan Anadolu Efes üst üste iki hücumdan boş dönerken, ev sahibi de eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Ancak kalan 44 saniye Lacivert-Beyazlıların sonucu değiştirmesine yetmedi ve Aliağa Petkim 55-60’lık galibiyetle adını Spor Toto Türkiye Kupası Finalleri’ne yazdırdı.



Maçtan bir kaç kare ;





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More