Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Ekim 2011 Perşembe

Asseco Prokom 72 - G.Saray MP 76 (Aslan Galibiyet ile Başladı)





Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague D Grubu ilk maçında Polonya temsilcisi Asseco Prokom ile karşı karşıya geldi. Gdynia Sports Arena’daki mücadeleyi sarı-kırmızılılar 72-76'lık skorla kazandı ve tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague'e galibiyet ile başladı.


Aslanlar sahaya Ender Arslan, Jaka Lakovic, Josh Shipp, Darius Songaila ve Luksa Andric beşiyle çıktı. Galatasaray Medical Park'ın tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague organizasyonundaki ilk basketi üç sayılık isabetle Sloven guard Jaka Lakovic'ten geldi. Maça iyi başlayan Galatasaray 13-21 ile 8 sayılık farkı yakalamasına karşın çeyrek sonunda Prokom'un 6-0'lık serisine engel olamadı ve 19-21 önde kapadı ilk 10 dakikayı.


İkinci çeyrekte savunma dozajını artıran Polonya temsilcisi karşısında Jaka Lakovic'in yanına ikinci bir skorer bulamayan Galatasaray Medical Park sayı üretmekte çok zorlandı. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyotun sonlarına doğru Prokom üstünlüğü ele aldı ve soyunma odasına 37-32 önde gitti.


Galatasaray Medical Park üçüncü çeyreğe maça başladığı beşle çıktı. Muazzam bir savunma karakteri gösteren ve Jaka Lakovic önderliğinde 2-17'lik bir seri yakalayan temsilcimiz, üçüncü çeyrekleri iyi oynama geleneği sürdürdü ve skoru da 39-49'a getirdi.  Üçüncü çeyrek 48-59 üstünlüğümüzle sona erdi.


Maçın bitimine 7 dakika kala Furkan Aldemir'in kazandırdığı basket, faul ile skor 50-65'e taşındı ve Preston Shumpert'ın üç sayılık basketiyle fark 18'e yükseldi. Prokom son bir hamle yaparak skoru 58-70 yaptı ve Oktay Mahmuti'yi mola almaya zorladı. Mola dönüşü de toparlanamayan takımımız skorun 66-70'e kadar gelmesine engel olamadı. Bitime 01:22 kala 71-71 eşitlik ve büyük bir heyecan kasırgası vardı. Son 16 saniyeye girilirken Luksa Andric'in kaydettiği basketle skor 71-74 oldu ve karşılaşma Galatasaray Medical Park'ın 72-76 üstünlüğüyle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More