Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Ekim 2011 Cumartesi

Olin Edirne:71-Galatasaray Mp:98 ( 8 Maç 8 Galibiyet )





Galatasaray, Olini ezdi: 71-98
Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi ilk hafta maçında Olin Edirne ile karşılaştı. Takımımız, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleşen mücadeleden 98-71'lik skorla üstün ayrılarak sezona galibiyetle başlamayı başardı.

Maça Ender Arslan, Jaka Lakovic, Caner Topaloğlu, Darius Songaila, Zaza Pachulia beşiyle giren Galatasaray Medical Park, ilk dakikalarda rakibine güçlü savunmasıyla karşı koydu. Olin Edirne’nin beş hücumdan sayı çıkaramadığı iki dakikalık sekansta 10-0’lık skor avantajını yakalayan takımımız, ev sahibi molaya zorladı. Molanın ardından müdafaadaki kararlılık devam etti. Ender Arslan’ın turnikesinden sonra skor 12-0’ya geldi. Ve maça ilk beşte başlayan tüm oyuncularımız skora katkıda bulunmuş oldu.

Her basketin asist üzerinden geldiği bölüm sonunda takımımız, maç içinde ilk kez faul problemiyle karşılaştı. Karşılaşmaya üç sayı ve bir asist ile iyi bir başlangıç yapan Zaza Pachulia, çeyrek sonuna 7:16 kala iki faule ulaşarak kenara geldi. Olin Edirne ise üçüncü dakika sonunda üç sayılık atışla maçtaki ilk isabetini buldu. Devam eden iki hücumda beş sayı daha üretti. Ev sahibi ekip, yüksek yüzdeli dış atışlarıyla maça tutunmaya çalıştı. Kenardan gelen oyuncularıyla skor üstünlüğünü sürdüren Galatasaray Medical Park, Darius Songalia’nın pota altındaki etkili oyunuyla ikinci çeyreğe 33-23 önde girdi.

Oktay Mahmuti, ikinci çeyreğin başında Jaka Lakovic, Göksenin Köksal, Jamon Gordon, Cevher Özer, Luksa Andric beşibi sahaya sürdü. On dakikalık ilk sekans sonunda rakibinin dış şutlarını engelleyemeyen Galatasaray Medical Park, bu bölümde Jamon Gordon’ın yay gerisindeki savunmasıyla ivme kazandı. Kısa sekansta yakalanan 5-0’lık serinin ardından maçta ilk kez süre alan Tutku Açık, direksiyonun başına geçti. Hücumda takımının çok iyi yönlendiren tecrübeli oyun kurucu, kenardan gelen Cevher Özer ve Furkan Aldemir ikilisini beslemeye başladı. Bu çeyrekteki ilk sayılarını 3:27 kala bulan Olin Edirne, kalan bölümde skorda kalmaya çalışsa da, soyunma odasına 14 sayı farkla geride gitti: 37-51.

Galatasaray Medical Park, üçüncü çeyreğe Ender Arslan, Jaka Lakovic, Caner Topaloğlu, Darius Songaila, Zaza Pachulia beşiyle başladı. Takımımız, ilk iki çeyrekte olduğu gibi, on dakikalık üçüncü periyoda da iyi giren taraf oldu. Olin Edirne’yi ilk üç hücumda durduran Galatasaray Medical Park, 7-0’lık bir bir seri yakalayarak aradaki skor farkı yeniden 21 sayıya çıkardı. Ardından dört hücumda sayı çıkarılamadı. Çeyreğin bitimine 4:46 kala oyuna ilk kez dâhil olan Mert Shumpert’ın hücumdaki katkısıyla yeniden farkı açmaya başlayan takımımız, bu bölümü daha iyi oynadı. Ve 77-51’lik skor avantajını yakaladı.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine Tutku Açık, Jamon Gordon, Mert Shumpert, Cevher Özer, Zaza Pachulia beşiyle başlayan Galatasaray Medical Park, bu periyotta da kontrolü elinde tutmayı sürdürdü. Son bölümde rakibinin yayın gerisinden gönderdiği isabetli atışlarla farkı 30 sayının altında tutan Olin Edirne, bitime :04 kala bulduğu üçlükle 70 sayı barajını aştı. Ve Galatasaray Medical Park, mücadeleden 98-71’lik skorla üstün ayrıldı.



Bu galibiyet ile Galatasaray 16 günde 8 maçta 8 galibiyet alarak seriyi devam ettiriyor. İşte o 8 maç , Paok, Asvel, Rytas, Antalya Bşb, Erdemir, Bandırma Kırmızı, Fenerbahçe Ülker, Olin Edirne.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More