Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Ekim 2011 Cumartesi

Tofaş,Sezona Galibiyet ile Başladı (61-72)






Tofaş, TBL'deki ilk maçında Mersin Bşb'yi deplasmanda 72-61 yenerek lige galibiyetle başladı. Tofaş oyun kurucusu Ronald Steele sakat olduğu için 1995 doğumlu guard pozisyonunda oynayan Kenan Sipahi görev yaptı.Kenan Sipahi 27 dakika sahada kalıp, 4 sayi - 4 ribaund - 8 asist - 1 top calma ile oynadı. 4 sayı atabildi sadece ama takımına yaptığı destek sayesinde alkışları aldı.



Karşılaşmaya Mersin Büyükşehir Belediyesi Anthony Grundy’nin sayısı ile başlarken, Tofaş rakibine Jurica Zaza ile cevap verdi. İlk dakikalarda etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, arka arkaya bulduğu sayılarla 7-2’lik üstünlüğü yakaladı. Çabuk toparlanan ekibimiz, bu sayılara cevap vermekte zorlanmadı ve 6. dakika içinde önce 7-7’lik eşitliği sağladı ve ardından da İnanç Koç-Melvin Nichols ikilisinin sayıları ile 7-13’lük üstünlüğü ele geçirdi. Periyodun son 3 dakikasına bu skorla girilirken, geride kalan sürede de skor avantajını koruyan Tofaş ilk 10 dakikayı 16-21 önde tamamladı.
İkinci periyoda her iki takım da tutuk başlarken yaklaşık 2 dakika boyunca skor üretemediler. Periyodun ilk sayısı Mc Carney’in üçlüğü ile ev sahibi ekipten gelirken, karşılığı Bradley Buckman’ın serbest atış sayıları ile verdik. Hücumda etkili bir görüntü çizen takımımız, rakip potada bulduğu sayılarla devrenin son 3 dakikasına da 23-32 önde giren taraf oldu. Geride kalan sürede her iki takım da skor üretmekte zorlanırlarken, ilk devre 25-36 Tofaş’ın üstünlüğünde sona erdi.
Maçın ikinci devresine James Mays’in sayıları ile başlayan ev sahibi ekip, Can Altıntığ’ın üçlüğüne engel olamadı. Anthony Grundy ile farkı eritmeye çalışan rakibine Austin Nichols’un üçlüğü ile cevap veren takımımız, İnanç Koç’un da turnikesi ile skoru 30-44’e taşıdı. Anthony Grundy ve James Mays ikilisinin etkili oyunu ile cevap vermeye çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi, periyodun son 4 dakikasına girilirken skoru 38-47 yaptı. Maçtan kopmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vincent Grier ve Can Mutaf ile rakip potada skor üretmeye devam etti ve periyodun son dakikası içinde farkı 5 sayıya kadar indirdi (44-49). Bradley Buckman ile skordaki suskunluğunu bozan Tofaş, maçın son periyoduna da 44-51 önde giren taraf oldu.
Final periyoduna Vincent Grier ve Mutlu Demir’in sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi farkı 4 sayıya indirirken, Tofaş rakibine Jurica Zaza’nın serbest atış sayıları ile cevap verdi. Her iki takımın da karşıklı sayıları ile devam eden maçta son 7 dakikaya 49-57 üstünlüğümüz ile girildi. Asım Pars ve Vincent Grier ile farkı giderek azaltan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bitime 4.36 kala Yalçın Azizmahmutoğulları’nın serbest atış sayıları ile de skoru 55-59 yaptı. Farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Tofaş, Can Altıntığ, Kenan Sipahi ve Bradley Buckman ile skor üreterek son 2 dakikaya 10 sayı farkla 56-66 önde girdi. Geride kalan sürede Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin farkı kapatma çabalarına engel olan takımımız karşılaşmadan 72-61 galip ayrıldı.



Mersin BŞB (61): Asım Pars 2 (6 ribaund-1 asist), Erdal Bibo, Mc Carney 11 (2 ribaund-1 asist), İhsan Azizmahmutoğulları 2 (3 ribaund), Can Mutaf 5 (1 ribaund), Vincent Grier 8 (7 ribaund-1 asist), Anthony Grundy 19 (2 ribaund-1 asist), James Mays 7 (5 ribaund-1 asist), Mutlu Demir 7 (2 ribaund)
Tofaş (72): Austin Nichols 9 (5 ribaund-4 asist), Can Altıntığ 7 (3 asist), Barış Özcan 2, İnanç Koç 13 (7 ribaund-5 asist), Tomislav Ruzic 10 (7 ribaund-1 asist), Can Özcan (2 ribaund), Jurica Zaza 10 (3 ribaund), Bradley Buckman 17 (7 ribaund), Kenan Sipahi 4 (4 ribaund-8 asist)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More