Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

16 Ağustos 2011 Salı

TB2L Fikstürü Çekildi.



  Türkiye Basketbol 2. Ligi 2011-2012 sezonu fikstürü, bugün İstanbul The Marmara Otel’de gerçekleştirilen Lig Kurulu toplantısının ardından yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Bu sezon tek grup halinde, 20 takımın katılımı ile düzenlenecek ve 8 Ekim 
tarihinde başlayacak sezon fikstürünün ilk hafta maçları şunlar oldu:



İstanbulspor-Selçuk Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi-Darüşşafaka
Pertevniyal-Başkent Gençlik

Akhisar Bld-Gaziantep BŞB
Best Balıkesir-Genç Telekom

Uşak Üniversitesi-Ormanspor
Maliye Milli Piyango-Final Spor

Optimum TED Ankara Kolejliler-İstanbul TED
Gelişim Koleji-Vestel

Kepez Belediye –İstanbul BŞB

2011-2012 sezonunda Akhisar Belediyespor, Başkent Gençlik, Best Balıkesir, Darüşşafaka, Final Gençlik, Gaziantep BŞB, Gelişim Koleji, Genç Telekom, İstanbul BŞB, İstanbulspor, Kepez Belediye, Maliye Milli Piyango, Optimum TED Ankara Kolejliler, Orman Gençlik, Pamukkale Üniversitesi, Pertevniyal, Selçuk Üniversitesi, Tenis Eskrim Dağcılık, Uşak Belediye ve Vestel, TB2L’de yer alacak takımlar olacak.

8 Ekim’de başlayacak ve çift devreli lig usulüyle 38 hafta sürerek 22 Nisan’da sona erecek normal sezonun ardından, ilk 8 arasında yer alan takımlar play-off’a yükselecek. Play-off’larda tüm seriler 0-0 eşitlikle başlarken, çeyrek ve yarı final serilerinde 2 galibiyete ulaşan takımlar tur atlayacak. Tek maç üzerinden, tarafsız bir sahada oynanacak final maçında oynamaya hak kazanan takımların ikisi de Beko Basketbol Ligi’ne yükselecek. Normal sezon sonunda son 4 sırada yer alan takımlar ise bir sonraki sezon Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde yer alacak.

Detaylar Lig Kurulu’nda Konuşuldu
TB2L’de yeni sezonun detayları, kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen Lig Kurulu toplantısında konuşuldu. Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy ve Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli’nin kulüp başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldiği toplantı, Ahmet Araşan’ın açılış konuşması ile başladı.

Sözlerine, yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını dileyerek ve çekişmeli bir lig olacağını düşündüğünü ifade ederek başlayan Ahmet Araşan, “Nisan ayında gerçekleşen bir önceki toplantıda herkesten görüşlerini almıştık. Bu görüşler TBF bünyesinde değerlendirildi ve yönergeler temelden ele alınarak genel bir düzenlemeye gidildi. Özellikle 6222 sayılı yeni yasanın da zorunlu kıldığı bazı eklemeler yapıldı” şeklinde konuştu.

Konuşmasına yeni sezonun statüsünü açılayarak devam eden Araşan, yabancı kontenjanında yapılan artırımla ilgili de bilgi verdi. Son olarak pazarlama ve sponsorluk faaliyetleri ilgili gelişmeleri de aktaran Ligler Direktörü,“Çeşitli firmalarla görüşüyoruz. Anlaşmalar kesinleştiğinde sizlere bilgi vereceğiz. Maçların yayınlanmasını da sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda bizim de federasyon olarak, geçen seneki gibi yayın faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Ardından Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş söz aldı. Dileğinin yeni sezonun geçen sezondan daha da iyi geçmesi olduğunu söyleyen Özgümüş, takımların 19 kez deplasmana gideceğini ve 10 çarşamba maçı yapacağını hatırlattı ve yoğun fikstürün zorlayıcı olacağını da ifade etti. Özgümüş, takımların buna yönelik olarak hazırlıklara başladığını, bu çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Beko Basketbol Ligi için herkesin emek vereceğine inandığını belirtti.

Ayhan Özgümüş, konuşmasının devam eden bölümünde ise yeni sezon takvimi, lige katılım şartları ve başantrenörlerin sözleşmeleriyle ilgili düzenlemeler ile “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”un getirdiği yenilikler hakkında bilgi verdi.

Lig Gelişme Koordinatörü Yusuf Erboy ise salonlarla ilgili gereklilikleri anlattığı konuşmasında, “Bize ulaşan raporlar doğrultusunda bazı salonlarda eksikliklerin yer aldığını tespit etmiş bulunuyoruz. Bu durum, lig komiserleri ve hakemlerin raporlarına da yansımış durumda. Geçtiğimiz sezon bunları ihtar yoluyla çözme yoluna gittik. Ancak bu sezon ısrarcı ve takipçi olacağız. Şu anda da incelemelerimizi sürdürüyoruz. İstanbul ve Ankara takımları bu konuda sorun yaşamayacak gibi görünüyor. Bu sezon lig, tek grup halinde oynanacağı için her takım birbirinin salonunda maç yapacak ve bu sebeple belirli bir standardı yakalamamız gerekiyor”ifadelerini kullandı ve özellikle üzerinde durulması beklenen bazı hususlara dikkat çekti.

Konuşmaların ardından toplantı, karşılık görüş alışverişi şeklinde devam etti ve kulüplerin soru ve önerileri dinlendi.


NOT:Fikstürü iki parça halinde ekliyorum.Resimler üzerine basıldığında büyüyebiliyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More