Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Ekim 2011 Perşembe

Uzunlardan 18 Sayı...





Dün yine Fenerbahçe Ülker'i izlemek için Abdi İpekçi'deydim.Uzun rotasyonundan katkı alamamayı,kötü oyunu bekliyordum.Fakat mağlubiyet biraz fazla oldu.



Maça yine geçen seferki koltukta başladım.Bu sefer önümde ki isimler Murat Kosova ve İbrahim Kutluay'dı.Maçtan önce Kosova'nın Aydın Örs ve Nedim Karakaş ile kısa bir sohbeti oldu.Ömer Onan'da İbrahim'in yanına geldi ve selamlaştılar.İbrahim ile arası iyi olan bir diğer isim ise maçın baş hakemi Lamonica'ydı.





Maçtan önce şehitlerimiz için saygı duruşu yaptık.Hava atışının ardından da fena başlamadık karşılaşmaya.Roko Leni Ukic ve Ömer Onan kaynaklı sayılar ile 20-12 biten bir çeyrek izledik.2. perioda Jerrells, Bogdanovic ve Sefolosha ile başladı Fenerbahçe Ülker.Takıma adapte olamamış 3 isimle başlamanın cezasını da top kayıplarıyla çekti. San Emeterio, Bjelica ve Seraphin 2şer 2şer atarken Teletovic 3lükleri yağdırmaya başladı.11-0'lık bir seri ile İspanyol takımı skoru ve momentu aldı.Klasik beşe dönen Spajiha skoru lehine yine son saniye de çevirdi.36-34


3. periyod çöküşün başlangıcıydı.Prigioni savunmada,hücumda etkili olmaya başlamıştı.Onun son saniye 3 sayısı ile 3 period 48-53 bitti.


4. periyoda Teletovic'in top çalma+turnike sonu smacı ile girdi Caja Laboral.Kötü oyunu bozmaya çalışan tek oyuncumuz Ömer Onan yine Ferrari vitesine taktı,turnikeyi potaya bıraktı.Gist'in 2/2 saha içi isabetine Jerrels'ın 2 3 sayısı da eklenince skor 58-57 oldu.Bu durumda Ivanovic yapması gereken tek şeyi yaptı,molayı aldı.Mola dönüşünde çok daha sert bir Caja Laboral vardı parkede.5 Fenerbahçe Ülker hücumu sayı olmadan geçti.Yakın devam eden skora son 30 saniyede ki taktik fauller etki etti.Yeni transfer Sefolosha bu faullerin en kritiğinden 2de 0 ile döndü.Yine de Ömer Onan'ın turnikesinde inişe geçen topa basket+faul kararı verilse bir ümit doğabilirdi.Fakat maçı günün iki yıldızı Prigioni ve Teletovic'in takımı almasa basketbol adına yazık olurdu.


Maçın istatistiklerini elime aldığımda dikkatimi çeken bir ayrıntı maçında özetiydi esasında.Fenerbahçe Ülker uzunları sadece 18 sayı atarken,Caja Laboral'de sadece Teletovic 23 sayı attı.Bjelica ve Seraphin'den de 22 sayı buldular.Uzun rotasyonunda ki problem hala devam ediyor.


Fenerbahçe Ülker'İn dün işlemeyen bir diğer pozisyonu ise kısa forvetlerdi.Bogdanovic ‘in 0, Emir Preldzic’in 2 sayısı ile geçildi koskoca bir maç.Bogdanovic Spajiha ile 2. periyod içinde bir de tartışma yaşadı.Bojan kendisini ikaz eden Spajiha'ya sert bir cevap verdi.Konuşulanların ne olduğunu Balkan lisanlarını bilmediğim için anlayamadım.Fakat Bojan'ın ifadesi sertti.Maç sonunda ki basın toplantısı içinde "Kimin benim takımım için oynadığını görüyorum..” diyen Spajiha ciddi bir mesaj verdi (ki bence o mesaj Bojan'a idi) 


Özetlersek Fenerbahçe Ülker problemli.Sert ve skor tehdidi olan bir uzuna acil ihtiyacı var.2. öncelikleriyse iyi bir oyun kurucu olmalı.Fakat Spajiha halen sessiz...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More