Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

23 Ekim 2011 Pazar

Beko Basketbol Ligi VE TB2L İddaa Tahminleri






810 Anadolu Efes - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:11.5 SAYI İY,19.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI



Partizan deplasmanından rahat bir galibiyet ile dönen Anadolu Efes sahasında Aliağa Petkim'i ağırlayacak.




Anadolu Efes sezona çok büyük yatırımlarla giren bir takım.Yeni transferlerden özellikle Kinsey,Savanovic ve Vujacic'ten önemli bir katkı alıyorlar.Hafta içinde Partizan'ın sahası Pionir Arena'dan 73-84 galip ayrıldılar.Ersan'da takıma hatırı sayılır bir katkı verdi.




Aliağa Petkim sezon başında oynanan Türkiye Kupası eleme maçlarının ilkinde Karşıyaka'ya mağlup olduktan sonra Telekom ve Anadolu Efes'i yenip,Türkiye kupası 8li finallerine gitme hakkını elde etti.Geçen hafta sonundaysa Hacettepe Üniversitesi'ne mağlup oldular.O maçın basın toplantısında Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, takımının Spor Toto Türkiye Kupası karşılaşmalarında aldıkları sonucun rehavetini üzerinden atamadıkları için Hacettepe Üniversitesi'ne yenildiğini söyledi.Hafta sonunda Kevin Pinnkney'i aldılar.Fakat oyuncu henüz takıma katılmadı.Türkiye Kupası maçında Anadolu Efes'i 55-60 yenerlerken Ümit Sonkol 22 sayı-15 ribaund ve 3/6 3 sayı isabeti ile tutulamayan oyuncu olmuştu.Aradan sadece 12 gün geçti.




Anadolu Efes, Aliağa Petkim ile oynadığı 6 TBL maçında 6 galibiyet elde etti.Fakat son kupa maçında mağlup oldular.Bıyıktay'ın takımı bu maçta da içeriyi çok iyi kapatarak savunmaya çalışacak sanırım.Sertliklerini de arttırmaya çalışacaklardır.Ben 20 sayılık bir fark beklemiyorum.Fakat Anadolu Efes'in Euroleague'de oynadığı son maça göre çok büyük farkta yaşanabilir.Kendimi garantiye alıp ilk yarı handikapını kullanacağım.Ayrıca barem de bana yüksek geldi.Hatta güveni daha yüksek olan tercihim sayı baremi olacak.


TS:155.5 ALT GÜVEN:5.5/10
İY:1 GÜVEN:5/10


813 Bandirma Kirmizi - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:164.5 SAYI

Beko Basketbol liginin yeni ekibi Bandırma Kırmızı sahasında ki ilk maçında Türk Telekom'u ağırlıyor.




Bandırma Kırmızı geçen hafta sonu Beşiktaş Milangaz deplasmanından açık farklı bir mağlubiyetle döndü.Takımda henüz tek yabancı olarak ABD'li Gary Mc Ghee var.Mc Ghee skordan çok,savunma odaklı bir oyuncu.Takımın diğer oyuncuları Banvit'in altyapısından gelen oyuncular.




Türk Telekom sezon başında önemli bir kadro oluşturdu.Türkiye tecrübesi yaşamış Darius Washington ve Simas Jasaitis dışında Mehmet Okur'u da kadroya aldılar.Geçen sezon ligimize damga vuran Ali Karadeniz (Trabzonspor Basketbol), Muratcan Güler (Antalya BŞB), Nedim Yücel (Mersin BŞB), Kaspars Kambala (Aliağa) gibi isimleri de kadroya topladılar.İlk maçlarında Antalya BŞB önündeydiler.Evlerinde ki maçı 94-85 kazanırlarken 3 yabancıdan 61 sayılık bir skor katkısı aldılar.Ayrıca Washington 8 asistle takımını iyi yönetti.




Telekom rakibinden daha iyi ve tecrübeli bir kadro.Bandırma Kırmızı önünde handikap aşmalarını ve yüksek bir skor bekliyorum.Oran arttırmak için ilk yarı ve maç sonu için de Telekom denenebilir.


MS:2 GÜVEN:6/10
TS:164.5 ÜST GÜVEN:5/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:3/10






812 Uşak Üniv. Bld. Spor - Gaziantep Bşb

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS UŞAK ÜNİVERSİTESİ BELEDİYESPOR LEHİNE

TB2L'de oynadığı maçlardan birer galibiyet ve mağlubiyet çıkartan Uşak Üni. ve Gaziantep BŞB. Uşak'ta karşılaşıyor.




Uşak Üniversitesi oynadığı 2 maçtan da 1 sayılık farklar ile ayrıldı parkeden.İlkinde 2 uzatmalı bir maç ile Orman Gençlik'i 90-89 yenerlerken,ikincisinde Genç Telekom'a 79-78 yenildiler.TB2L'nin sayı krallığı lideri Dijuan Harris 31.0 ortalamaya sahip.Kadroya Mehmet Azmi Turgut (Darüşşafaka), Deniz Gökay (Adana Spor), Gökhan Tokatlı (Işık), Anıl Özer (İstanbul BŞB), Dijuan Harris (Finlandiya), Nikolay Pastal (Gaziantep BŞB), Çağlar Karabulut (Tire Belediye)takviyelerini yaptılar.Nikolay Pastal 13.50 ortalama ile TB2L ribaund krallığında lider.Harris 3.0 ortalama ile TB2L top çalma krallığında 2. durumda.




Gaziantep BŞB lige Akhisar mağlubiyeti le başladı.Sonrasında ise BEST Balıkesir'i yendiler.Takımın kadrosuna sezon başında Hadi Doğan (Antalya BŞB), Murat Göktaş (Genç Telekom), Serhat Uğur (Işık Spor), Onur Gülveren (Kepez Bld.), Mesut Ademoğlu (Kepez Belediye), Ahmet Kaplan (Olin Edirne), Salih Uğraşan, (Vestel), Gürol Karamahmut (Kepez Belediye), Umut Durmuş (Kepez Belediye), Erdem Eryüz (İstanbul BŞB), Tay Waller (Oyak Renault) takviyeleri yapıldı. Asım Özberkhan, Berat Selen takımda kalan oyuncular oldu.Takımın skor yükünü Tay Waller üstlenmiş durumda.Mesut Ademoğlu ribaundlarda,Erden Eryüz asistlerde,Ahmet Kaplan ise bloklarda takımın lideri.Dengeli bir skor dağılımları var.




Uşak Üniversitesi Belediyespor özellikle Harris faktörüyle maçın favorisi.Risk almak isteyenlere önerim İY-MS içinde Uşak olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More