Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ağustos 2011 Perşembe

Uzatma da Kazandık.



  Avrupa Basketbol Şampiyonasının hazırlıklarına devam eden A milli takımımız İzmir de düzenlediğimiz Spor Toto World Cup 10'da Ukrayna'yı uzatma sonunda 69-65 yendi.


Maça iyi başlayamadık.Hatta ilk çeyrekte zorlandık.Skor olarak kötü bir gündeydik.Yüzdeli atamadık.Fakat bu yükleme döneminde yüzdeli şut sokmamız da çok zor.2. çeyrekte Cenk Akyol'un yüksek yüzdesi ile öne fırladık.Rakibin en büyük gücü Burrt oyunda değilken farkı açtık ve soyunma odasına 38-23 önde gittik.


Maçın ikinci devresinin başı da maç başının kopyasıydı.Yine yüzdesiz attık.23. dakikada skor 40-36’ya geldi.Daha sonra biraz toparlandık.3. çeyrek sonunda skor 50-44 lehimize idi.4. çeyrekte kötü yüzdemiz sürdü.33. dakikada fark 2 sayıya indi.Burtt'ün üstün gayreti ve mükemmele yakın şut yüzdesi ile maçın normal süresi 58-58 bitti.


Uzatmalarda ise son 1:30a kadar oyun dengedeydi.Fakat son 1:30'da önce Ender sonra Ömer'in 3 sayılarıyla farkı açtık.Maçı da 69-65 aldık



Bu karşılaşma da milli takım adına en dikkat çeken olay kadroya yeni dahil edilen 2 uzunumuz Furkan ve Enes'in ribaund gücü oldu.Oyunda kaldıkları sürede 13 ribaund aldılar.Takımın dikkat çeken diğer yanı sayı dağılımı oldu.Henüz tempo yükseltemememiz ise eksik yanımızdı.Hazır olmadığımız ve hazır olmayı beklemediğimiz gerçeğini eklememiz lazım.


A milliler yarın Almanya ile oynayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More