Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Ağustos 2011 Pazar

TB2L'ye Bornova Yerine Gelen Başkent Gençlik Yabancısız Oynayacak.





TBF Yönetim Kurulu, geçtimiz günlerde TB2L’de oynamayacağını kendisine bildiren Bornova Belediye’nin yerine EBBL’den sırası gelen takımın TB2L'ye davet edilmesini kararlaştırmış ve geçen sezon EBBL dörtlü finallerini 3. sırada bitiren Başkent Gençlik davete olumlu yanıt vermişti.

Başkent Gençlik davete olumlu yanıt verirken TB2L'de güçlü bir kadro için de çalışmalara da başladı.Konuyla ilgili açıklama yapan başkan Cihan Çetinkaya "Teknik ekibimiz şu an hazır.Geçen sezon da takımı çalıştıran Hakan Yuca antrenörümüz olarak devam edecek. Elimizde yaklaşık olarak 20 kişilik bir liste var ve oyuncuların çoğuyla görüşüldü. Kulüp olarak transfer konusunda çok titiz davranıyoruz. Bu sene ligin son derece zorlu geçeceğini düşünüyoruz. 38 maçlık bir maratona hazırlanmaktayız. Yaklaşık bir hafta içerisinde transferlerimizi duyurup kamp çalışmalarına başlayacağız. Biz Türkiye Basketbol Federasyonu’nun davetini beklerken boş durmadık ve çalışmalarımızı sürdürdük. Takımımıza yapacağımız yeni transferler için öncelikle yerli oyuncuları araştırdık. Şu an yabancı oyuncunun zorunlu bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Takımlar genellikle pivot pozisyonundaki oyuncular için yabancı oyuncu transfer ediyorlar fakat bizim bu pozisyonda çok önemli oyuncularımız var. Esas olarak yerli oyuncularımıza şans tanıyacağız. Tüm sezon boyunca maçlarımızı Ankara Spor Salonu’nda oynayacağız. Bu salon TBF’nin Türk Basketboluna katmış olduğu bir değerdir ve biz de bu değeri en iyi şekilde kullanacağız" dedi.


Altaypının önemini bildiklerini vurgulayan Çetinkaya"Sponsorlarımızla oturduk konuştuk. Dengeli makul seviyede bir bütçeyle iyi bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Altyapılar için de gerekli çalışmaları yapacağız. Sağa sola para savurarak değil de Türk sporuna hizmet edecek ve herkesi mutlu edecek bir ekip olacağız.”" cümlelelerini de sözlerine ekledi  
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More