Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Milt Palacio İspanya'ya döndü



   NBA'den gelip Avrupa'ya damga vurmuş önemli isimlerden biri olan Milt Palacio ACB'ye tekrardan çıkan Obradorio ile anlaştı.


Los Angeles doğumlu olan Belize asıllı Palacio NBA'de bir çok kulübün formasını giydi.1999-2006 arasında sadece NBA'de oynadı.2007 yazında geldiği Partizan'da önemli maçlara imza attı ve Mart 2008'de Euroleague ayın MVP'si seçildi.Aynı sezon Euroleague'de ilk 8e giren,Adriyatik Ligi,Sırbistan Ligi ve Sırbistan kupasını alan kadroda yer aldı.2008 yazında Khimki'nin yolunu tutsa da Partizan'a dönmesi çok uzun sürmedi.Haziran 2010'da yolu Yunanistan'dan Kavala'ya düştü.16 maç oynadığı Kavala'nın ligde tutunmasına 10.3 sayı - 2.6 asist ve 2.6 ribaund ile yardım etti.Kavala için sezon bitiminden sonra ACB'den Caja Laboral'in yolunu tuttu ve ekibin şampiyon olmasına yardım etti.Ertesi sezon tekrardan Kavala'ya dönen Palacios 15.7 sayı, 3.8 asist ve 1.3 top çalma ile takımın play-off yapmasında büyük etken oldu.


Palacio'nun milli takım kariyerinde ise bir gümüş madalyası var.Orta Amerika'yı içeren ve 7 takımın katıldığı FIBA COCABA şampiyonası organizasyonunda 2. olan Belize'nin formasını giydi.Finalde Meksika'ya 106-103 mağlup olarak gümüş madalyada kaldı.


Bu dolu dolu kariyerli oyuncu şampiyon ayrıldığı ACB'ye bu sefer küme düşürmemek için geliyor.33 yaşında ki oyuncu olgunluk döneminde ki bu rolün de altından kalkacak sanırım... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More