Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Ağustos 2011 Cuma

Onlar Gerçekten Peri



Perinin anlamını biliriz.Yine de hatırlatalım.Peri TDK'ya göre doğaüstü güçleri olduğuna inanılan, hayal ürünü varlık,mecazi anlamda ise çok güzel ve alımlı kadın anlamına gelir.


Bugün Birsel Vardarlı ve Gülşah Akkaya, Acıbadem Sağlık Grubu International Hospital’da yatan çocuk hastaları ziyaret edip, onlara moral verdiler.Bu ziyaretin bir nedeni daha vardı.6 ay önce böbrek nakli olan ve en büyük hayali basketbolcularla basket oynamak olan küçük Şivan’ın hayalini gerçekleştirdiler. Acıbadem Sağlık Grubu International Hospital’da yatan hastaları ziyaret eden milli basketçiler Birsel Vardarlı ve Gülşah Akkaya, 11 yaşındaki Şivan Ağabey’in büyük hayalini de gerçeğe dönüştürdü böylece.6 ay önce böbrek nakli olan 3. sınıf öğrencisi Şivan, 2 yaşından beri böbrek hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.


Şivan, milli basketbolcular Gülşah Akkaya ve Birsel Vardarlı ile Yeşilyurt Spor Kulübü’ne giderek basketbol oynadı. Küçük Şivan, basketleriyle ve güzel atışlarıyla büyük beğeni topladı. Büyüdüğünde “organ nakli doktoru” olmak isteyen küçük çocukla birlikte olmaktan büyük keyif duyduğunu söyleyen milli basketbolcu Gülşah Akkaya “Ülkemizde bir çok hasta organ nakli olabilmek için sıra bekliyor. Şivan da onlardan biriydi. Ancak onun şansı annesiydi. Annesi sayesinde bu hastalıktan kurtuldu. Ben buradan herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Ben de organlarımı bağışlamaya karar verdim.” şeklinde konuştu. Milli basketbolcu Birsel Vardarlı ise “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Organ bağışlarının az olması ülkemizin en büyük sorunlarından biri. Umarım zaman içerisinde organ bağışı sayıları artar. Şirvan gibi milyonlarca hasta da sağlığına kavuşur.” dedi.

Hastalığı nedeniyle yaşıtlarına göre daha küçük duran Şivan naklin ardından hızlı bir büyüme gösterdi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan, “Şivan bize geldiğinde hemen nakil olmasına karar verdik. Annesinden aldığımız böbreği küçük çocuğa naklettik ve çok başarılı bir sonuç elde ettik. Şivan 6 ay içerisinde 7 kilo aldı ve 8 santim uzadı. Şu anda boyu 116 santim, kilosu ise 27. Bundan sonra da gelişimi hızla devam edecek ve kısa süre içerisinde yaşıtlarını yakalayacak. Hastalığı nedeniyle ayağında bazı gelişim bozuklukları oluşmuş. Eğer daha erken bir zamanda bu nakli gerçekleştirebilseydik, bu bozuklukların da oluşmasını engelleyebilirdik. Ancak bundan sonra da ayaklarındaki bu sorun zaman içerisinde uygulanacak ek tedavi yöntemleriyle iyileşecek.” dedi

Sporcu olmanın gereklerinden biri de bu esasında.Sosyal sorumluluk projelerine destek olmak.Fakat ülkemizde bunu yapan az sayıda sporcu var.Bu sosyal sorumluluk bilincinin en yaygın görüldüğü alanlardan biri de basketbol.Kadın basketbol milli takımımıza Potanın Perileri diyoruz biliyorsunuz.Birsel ve Gülşah bu davranışlarıyla gerçekten peri,hatta iyilik perisi olduklarını kanıtladılar.Darısı diğer sporcularımıza... 
Kaynak:basketdergisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More