Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Maliye Milli Piyango'ya TB2L Tecrübeli Pivot




TB2L'ye Oyak Renault'nun ayrılmasıyla davet edilen Maliye Milli Piyango,geçen sezon Vestel'de oynayan Arthur Johnson'u kadrosuna kattı.


Arthur Johnson geçen sezonu 31:37 dakika - 19.53 sayı - 9.9 ribaund - 1.9 asist -  2.0 blok ortalamasıyla oynamıştı.Bu istatistikler ile sayı krallığı 2.si,ribaund krallığı 6.sı ve blok kralı olmuştu.Eurobasket sitesinin yaptığı değerlendirmeye göre TB2L'de yılın yabancı forveti seçilmişti.Johnson 1981 doğumlu ve 2.06 boyunda.Kariyerinde New Jersey Nets formasıyla NBAde oynadığı 3 maçta var.Oyuncu Missouri Üniversitesi mezunu.

Maliye Milli Piyango ligi bilen kaliteli bir pivot-forvet alarak kadrosunu önemli ölçüde güçlendirdi.Antrenörleri Gencer Baytimur konuyla ilgili "Hedefimiz 2 yıl içinde 1. Lige yükselmek. Bunu, bu sezon da başarabiliriz" şeklinde konuştu.

Baytimur sözlerinin devamında ise "Normalde Kepez Belediye’nin yerine TB2L’ye çıkmayı düşünüyorduk. Bu yüzden de yükselme olasılığına karşı birçok oyuncu ile kontratımız hazırdı. Kepez’i beklerken, kapanmasına gerçekten üzüldüğümüz Oyak Renault’un yerini aldık. Genel Müdürümüz Sayın Recep Biçer’in müthiş desteğini alıyoruz. 2. Lig için iyi bir kadromuz var, ayrıca başka yerli oyuncu takviyesi de yapabiliriz. Yabancı oyuncu arayışımız ise sürüyor. Kulübümüzün yeni hedefi iki sezon içinde 1. Lige çıkmak. Hedef yılımız olmasa bile, bunu başarmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Baytimur, Arthur Johnson'un oynayacağı ligi tanıyan iyi bir oyuncu olduğunu da ifade etti ve"Takıma uygun bir transfer yaptığımızı düşünüyoruz. Arthur'un menajeri Ali Güney'e de emeklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More