Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

4 Ağustos 2011 Perşembe

Uşak Üniversitesi'nde Transfer Başladı



TB2L'nin Ege temsilcilerinden Uşak Üniversitesi dış transferde 3,iç transferde ise 4 oyuncuya imza attırdı.


Uşak Üniversitesi dış transferde Mehmet Azmi Turgut (Darüşşafaka), Ersan Özseven (Orman Gençlik), Deniz Gökay'ı (Adana Spor) transfer etti.


Transfer edilen oyunculardan ilki olan Azmi Turgut önce Tuborg sonrasında ise Beşiktaş altyapısından çıkma bir şutör gard.Combo gard olarakta kullanılabiliyor.1988 doğumlu ve 1.92 boyunda.Genç,Yıldız milli takımlarda yer aldı.Fundementalı ve oyun zekası yüksek olarak gösteriliyor.Geçen sezon 23 maçta 24:5 d.k - 8.2 sayı - 1.9 ribaund ve 1.6 asist ortalaması elde etti.


Ersan Özseven ise Oyak Renault altyapısının ürünü.1983 doğumlu kısa forvet 2006'da TBL All-Star smaç yarışması şampiyonu olmuştu.2.02 boyunda ki oyuncu geçen sezon Aliağa ile 6 TBL Orman Gençlik ile ise 11 TB2L maçına çıktı.TBL'de 3:3 d.k - 0.7 sayı - 0.5 ribaund  - 0.2 asist ve 0.5 top çalma;TB2L'de ise 19:4 d.k - 6.7 sayı - 4.8 ribaund - 1.5 top çalma ortalaması yakaladı.  


Deniz Gökay ise Özbekistan asıllı bir oyuncu.1978 doğumlu,2.05 boyunda ve uzun forvet oynuyor.Darüşşafaka ile Türkiye'ye geldi ve basketbol eğitimini orada aldı.Geçen sezona Vestel'de başladı az süre alması nedeniyle 2. devre de Adanaspor'a imza attı.İki ekipte de 11er maça çıktı.Adanaspor'da 31:8 d.k - 12.1 sayı - 8.4 ribaund - 1.2 blok ortalaması yakaladı.


Uşak geçen sezonki kadrosundan Engin Algın, Egemen Arıkan, Miraç Erol ve Cem Alp ile de anlaşma imzaladı.

2 yorum:

  1. SAYIN YETKİLİ.
    Azmi Turgut Tuborg altyapısıdından yetişme. İzmirin gençler türkiye şampiyonu olan Tuborg takımındaydı.aynı yıl a takıma geçti. ancak tuborg kapanınca Beşiktaş A takımına transfer oldu.Beşiktaşta iken genç milli.u19 dünya kupası ve son olarakta ümit milli takımda görev aldı..izmirin yetiştirdiği bir oyuncudur.Ve izmirin türkiyeye kazandırdığı oyuncular her zaman gururumuzdur..

    YanıtlaSil
  2. Doğru bilgiye her zaman ulaşamıyorum.Katkılarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More