Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Can Altıntığ Röportajı




Herkese merhaba.Yaklaşık 1 aydır bloga haber giriyoruz.Haberleri girerken bir eksiğimiz olduğunu düşünüyorduk. Ama ne olduğunu bulamıyorduk.Sonradan farkettik ki röportajımız yoktu.Bir basketbol blogunun olmazsa olmazlarından birininin röportaj olduğunu düşünen bizler bu nedenle röportaj için girişimlerimize başladık.Blog yazarlarından biri Bursa'da olunca da Tofaş'ı ve Tofaş'ın kaptanını röportaja almaya karar verdik.Gerekli izinleri aldıktan sonra da Kaptan Can Altıntığ ile aşağıda okuyacağınız bu röportajı gerçekleştirdik.Buyurun...

• Can henüz 24 yaşındasın.Takıma bu yaşta kaptanlık yapmak nasıl bir duygu?Bu unvan sorumluluğunu arttırıyor. Kaptanlığın olumlu ya da olumsuz yanları neler ?


C.A : 20 yaşında aldım kaptanlığı. Tofaş gibi bir kulüpte genç yaşta kaptan olabilmek çok gurur verici. Tabi zor tarafları var sonuçta benden 10-12 yaş büyük oyunculara kaptanlık yapmak zorunda kaldım daha genç yaşlarımda.Ama o zaman da benim şansıma çok karakterli oyuncularla bir arada olduğum için çok büyük sıkıntı yaşamadım.Çok büyük tecrübe yaşıyorum.Genç yaşta ki bu tecrübeninde bana ilerleyen yaşlarda çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.


• Kariyer hedefin nedir ? Yurt dışı düşünüyor musun ?


C.A : 2 yıl daha Tofaş'ta sözleşmem var.Bu sezon ve diğer sezon.Daha sonra Türkiye'de şampiyonluğa oynayan bir takımda oynamak istiyorum.Daha sonra da 26-27 yaşından sonra yurt dışında oynamak istiyorum.


• Tofaş altyapıları geçen sene iyi dereceler elde etti. Bu altyapılardan aranıza katılan oyuncular var. Sence gelişmek için yeterli süre bulacaklar mı ?


C.A : Türkiyede maalesef şartlar onu gerektiriyor ki 3 yabancı sahada olabiliyor. Türkiye'de gençler kendisi dakika almak zorunda kalıyor. Bende kendim almak zorunda kaldım. Bir kaç şans geliyor.Onları iyi değerlendirirlerse çok yetenekli, çok başarılı olabilecek oyuncular var. Umarım iyi çalışırlar. Aldıkları süreyi iyi değerlendirirlerse oynayabilecek potansiyelde çok oyuncu var.


• Başkan Efe Aydan hedefinizi Avrupa Kupaları olarak açıkladı.Kadroda genç oyuncu ağırlıkta.Çizilen hedefe gidecek kadronuz varmı ? Kadroda ki tecrübe eksiğini giderebilecek misin?


C.A : Geçen seneye göre yabancı oyuncularımız değişmedi. 2 tane yabancı oyuncu aldık. Sürekli oynayan Türkler arasında da 3 kişi kaldı.Onlarda geçen sene oynayanlar.O yüzden bu çok büyük avantaj. Geçen sene çok büyük sıkıntılar yaşadık takım komple değiştiği için. Şimdi takım kendini tanıyor, herkes birbirini tanıyor.O yüzden bu işi başarabileceğimizi düşünüyorum ben.


• Genç ve Ümit milli takımlar ile yaşadığınız 2 Avrupa 2.liğinden sonra başarı elde edemedin ve A milli olamadın. A milli hedefin var mı ? Bu hedef için gelişimine devam etmen gerekli mi ?


C.A : Son 2 yıldır B Milli Takım da oynuyorum. Geçen Akdeniz Olimpiyatları'nda 3.lük başarısı elde ettik. Bu yılda B Milli Takım da oynadım. Tabi ki her oyuncu gibi hedefim A Milli Takım. A Milli Takım'nda çok uzak olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu sezonu iyi geçirirsem, önümüzdeki sezon A Milli Takım da olabileceğimi düşünüyorum.


• Yeni sezon öncesi taraftarlara mesaj iletmek ister misin ?


C.A : Bursa seyircisi ne yazık ki başarıya odaklı bir seyirci. Başarı oldukça geliyorlar. Umarım bu yıl, (fikstürümüzde 6 hafta çok avantajlı) 6 haftayı iyi geçersek o salonu dolduracağımızı ümit ediyorum. Ne yazık ki Oyak Renault'ta kapandı.Şimdi Oyak Renault seyircisininde bizi destekleyeceğini düşünüyorum o yüzden salona herkesi bekliyoruz.Çünkü Bursa seyircisi çok kaliteli seyirci, basketbolu bilen bir seyirci. Ümit ediyorum ki bu yıl başarılı olacağız ve salon full dolacak.


Can ALTINTIĞ Antreman Yaparken





NOT:Röportaj'da ki samimi cevapları için Can Altıntığ'a ve röportajı gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan Tofaş Menajeri Ferhat Şoför'e teşekkür ederiz...

2 yorum:

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More