Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Temmuz 2012 Perşembe

Farmar Resmen Efes'te!







İddialı bir kadro kurmak isteyen Anadolu Efes 2 kez NBA şampiyonluğuna ulaşmış oyun kurucu Jordan Farmar'ı kadrosuna kattı.Bir diğer deyişle Farmar Anadolu Efes'in astronomik teklifine hayır diyemedi.Haber resmi siteden şöyle duyuruldu:

Anadolu Efes geçtiğimiz sene NBA’de Brooklyn Nets’te forma giyen ve Atlanta Hawks’a takas edilen Jordan Farmar’ı renklerine bağladı. 1986 doğumlu Amerikalı oyuncu 1.88 metre boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor.

NCAA’de 2004-06 yıllarında UCLA’da forma giyen Farmar, 2006-07 sezonunda NBA takımlarından Los Angeles Lakers’a transfer oldu. 2009-10 sezonunun sonuna kadar burada görev yapan Farmar, Anadolu Efes’li oyuncu Sasha Vujacic’in de takım arkadaşı oldu. Jordan Farmar, 2010-11 sezonunda Nets’te Vujacic ile yine takım arkadaşı olurken, geçtiğimiz sezon başında NBA’deki lokavt nedeni ile kısa bir sure İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımında forma giydi ve lokavt sonunda Nets’e geri döndü. Jordan Farmar 2012-13 sezonunda Vujacic ile bu kez Anadolu Efes’te beraber oynayacak.

Geçtiğimiz sezon lokavt sürecinde Maccabi Tel Aviv forması ile Avrupa Ligi’nde 7 karşılaşmada görev yapan başarılı oyuncu 14.1 sayı, 4.7 ribaunt, 4.1 asist ve 1.4 top çalma ortalamaları tutturdu. Farmar Avrupa Ligi’nde İstanbul’da oynanan maçta Anadolu Efes’e karşı 18 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ve 2 top çalma kaydetti.

NBA’de Brooklyn Nets’te ise gectiğimiz sezon 39 karşılaşmada forma giyen Farmar maç başına 10.4 sayı, 1.6 ribaunt, 3.3 asist ve 0.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etti.

Jordan Farmar’ın ayrıca 2009 ve 2010 yıllarında Los Angeles Lakers ile iki NBA şampiyonluğu bulunuyor.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Farmar’ın transferi ile ilgili olarak; “Kısa oyuncu rotasyonuna önemli bir oyuncuyu dahil ettik. Jordan Farmar geçtiğimiz sezon lokavt döneminde Avrupa basketboluna alışmıştı. NBA’de de önemli bir kariyeri olan Farmar Anadolu Efes’e büyük güç katacaktır” dedi.

Lacivert beyazlı ekip Jordan Farmar ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More