Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

14 Ekim 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi 14.10.2012 Tahminlerim



798 Erdemir - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI 


Türkiye kupasında galibiyet alamayarak elelenen Erdemir evinde Fenerbahçe Ülker’i konuk ediyor. 

Erdemir sezona Hakan Demir değişikliği ile başladı.Tecrübeli koç oyuncu kadrosunu Asım Pars (Mersin BŞB), Barış Özcan (Tofaş), Jure Balazic (KRKA), Sean Marshall (Dijon), Derya Yannier (Hacettepe Üniversitesi), Melih Mahmutoğlu (Antalya BŞB), Emre Bayav (Pınar Karşıyaka), Can Özcan (Tofaş), Erbil Eroğlu (kiralık-Fenerbahçe Ülker) transferleri ile kurdu. Gerrod Henderson, Alper Özcan isimleri takımda kaldı.Türkiye kupasında Galatasaray M.P,Fenerbahçe Ülker ve Olin ile aynı grupta yer aldılar ve galibiyet alamayarak elendiler. 

Fenerbahçe Ülker sezona büyük bir değişim ile başladı.Önce koçluğa Siena’dan ayrılan Pianigiani getirildi.Sonra takıma Barış Ermiş (Banvit), Romain Sato (Panathinaikos), Mike Batiste (Panathinaikos), Bo McCalebb (Siena), David Andersen (Siena),İlkan Karaman(Karşıyaka) isimleri katıldı.NBA Europe Live Tour’da Boston Celtics’i ağırladılar ve yendiler.Türkiye kupasında sadece Galatasaray’a yenildiler.En son olarak ise Perşembe günü Khimki ile oynadıkları Euroleague maçını kazandılar. 

İki takım arasında kupa elemesinde oynanan maçı Fenerbahçe Ülker 91-59 kazanırken,devreyi de 40-34 önde kapatmıştı.Erdemir kendi sahasında direncini bir seviye daha yukarı çekebilir.Fakat Fenerbahçe Ülker maçı handikap aşarak kazanacak güce sahip.Önce 2 sonra ise alt tercihlerim olacak. 

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ALT GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


805 Aliağa Petkim - Hacettepe Univer.

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Türkiye kupasında B grubunda yer alan Aliağa Petkim ve Hacettepe Üniversitesi bu sefer ligde karşılaşıyor. 

Aliağa Petkim sezona iyi başlayamadı.Önce Eurochallange’den sonra ise Türkiye kupasından elendiler.Takım geçen sezon ki koçu Burak Bıyıktay ile devam ediyor.Oyuncu kadrolarını Melih Yıldız (Erdemir), Taquan Dean (Valencia), Torin Francis (ALBA Berlin), Marcus Arnold (Pardubice), Ahmet Erdoğan (Pınar Karşıyaka), Preston Shumpert (Galatasaray Medical Park) transferleri ile güçlendirdiler.

Hacettepe Üniversitesi de geçen seneki antrenörü Alp Bayramoğlu ile lige devam ediyor.Takımın oyuncu kadrosu Ogün Sevinç (Olin Edirne), Polat Kaya (Trabzonspor), Muhammed Baygül (Darüşşafaka), Cameron Bennermann, Michael Glover transferleri ile takviye edildi.Türkiye kupasında Beşiktaş’ın ardından 2. oldular ve 8li finallere kaldılar.

Aliağa’da Preston Shumpert sakat ve oynayamayacak.Taquan Dean ve Orhan Haciyeva ise sakatlıklarına rağmen parkede olacak.Türkiye kupasında karşılaşan iki ekipten Hacettepe uzatma sonunda kazanmıştı.Aliağa bu sefer seyircisi önünde kazanır.MS:1 ve üst tercihlerim var. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10


819 Beşiktaş - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Cumhurbaşkanlığı kupasının son şampiyonu olan ve geçen sezona ait tüm kupaları kazanan Beşiktaş, evinde Türk Telekom önüne çıkıyor. 

Beşiktaş sezona kupa ile başladı.Takımın başına Erman Kunter geldi ve oyuncu kadrolarını Tutku Açık (Galatasaray Medical Park), Cevher Özer (Galatasaray Medical Park), Patrick Christopher (Cholet), Muratcan Güler (Türk Telekom), Gasper Vidmar (Fenerbahçe Ülker), Damir Markota (KK Zagreb), Curtis Jerrells (Murcia), Vladimir Dasic (Roma), Randal Falker (Cholet) isimleri ile güçlendirdiler.Falker lig için alınmadı ve sadece Euroleague’de oynayacak.Geçtiğimiz sezonu seri galibiyetler ile kapatmışlardı.Bu sezona da seri galibiyetler ile başladılar.Cuma günü Partizan’ı geçtiler.

Türk Telekom geçen sezon ki Genç Telekom’un devamı olan bir kadro.Ekibin koçluğunu Koray Eş yapıyor. Alper Saruhan (Pınar Karşıyaka), Polat Kocaoğlu (Olin Edirne), Cedric Banks (Orleans), Drago Pasalic (Helios Domzale), Dee Brown (Teramo), Miha Zupan (Spartak St Petersburg) isimleri takıma katıldı.Türkiye kupasında galibiyet alamadılar ve elendiler.

Beşiktaş sezona iyi başladı.Cuma günü Partizan’ı yenen kadrodan sadece Falker bugünkü maçta parkede olmayacak.Türk Telekom tecrübeli yabancıları ile oyunda kalmaya çalışacaktır.Fakat BJK seyircisi önünde sert ve tempolu bir ilk devre izlettirecektir.Tercihim İY:1 ve üst

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More