Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Enes Kanter Şaşırtmadı!





Fenerbahçe Ülker'de iken Mirsad'dan vazgeçme derecesinde ki Tanjevic güvenini ABD'ye giderek sarsan,2009-2010 sezonu başında Ümit milli takım kampına davet edildiği halde davete mazeret göstermeden katılmayan,2010-11 sezonunda ki A milli ve Ümit milli takım şanslarını yine elinin tersiyle iten,geçen sezon oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonasına "NBA'de lock-out olursa gelirim" şartıyla gelen Enes Kanter milli takımın bu sezon yapılan kampına katılmayacağını bildirdi.

Eurobasket 2013 Elemeleri F Grubu’nda İtalya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Belarus’la mücadeleye edecek 12 Dev Adam’ın aday kadrosu, 5 Temmuz’da coach Bogdan Tanjevic tarafından açıklandı. Kadroda 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda A Milli formayı "lütfen" taşıyan Enes Kanter de yer aldı. Yeni draft edilen İzzet Türkyılmaz gibi NBA Yaz Ligi’nde forma giyecek olan Enes,Milli Takım Menajeri Harun Erdenay’a bu nedenle Bormio kampının ardından takıma katılabileceğini söyledi.

Bormio'da ki kampta Enes'i defalarca arayan menajer Harun Erdenay oyuncuya ulaşamadı. Cep telefonu sürekli kapalı olan oyuncudan haber alamayan Milli Takım yetkilileri, Enes’in menajeri Max Ergül’e ulaştı. Ergül, “Ben de Enes’e ulaşamıyorum. Ancak benim son bilgimde, İstanbul’da Milli Takım’a katılacağı yönündeydi” ifadelerini kullandı..Enes’e ulaşma çabaları sonuç vermeyen Milli Takım yetkilileri, bir kez daha oyuncunun menajeri Ergül’le temasa geçti. Ergül’ün, “Enes Milli Takım’a gelmeyeceğini söyledi” sözleri ise milli takım yetkililerini şaşırttı.Tanjevic bu sözleri duyduktan sonra bir kez daha kırılan güveni nedeniyle Enes'e milli takım kapısını tamamen kapattı.


Ben konu ile ilgili bir yazıyı Enes draft edildiğinde yazmış ve yazıda "milli forma bilincinden ne kadar uzak olduğunu gösterdi" demiştim. Bu nedenle bu karar beni çok şaşırtmadı.Milli takım yetkililerinden bu konuda bir ricam olacak:

Forma bilincinden uzak olan Enes gibi oyuncuları bu takıma,hatta 12 Dev Adam okullarına lütfen almayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More