Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Galatasaray Jamont Gordon'u açıkladı





Galatasaray Medical Park,Jamont Gordon transferini açıkladı.Galatasaray resmi sitesi trasferi şu şekilde duyurdu:

Jamont Gordon
16 Mart 1987'de Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Tennessee eyaletinin başkenti Nashville'de dünyaya gelen Jamont DeShan Gordon liseye ilk olarak yaşadığı yerdeki Glencliff High School'da gitti.

Buradaki üçüncü senesinde (2003-04, junior) maç başına 26,5 sayı, 16 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ortalaması yakalayan Gordon, Colts'u başarıdan başarıya koşturunca dikkatleri üzerine çekti ve lisenin son yılında Virginia eyaletinin Mouth of Wilson bölgesinde bulunan Oak Hill Akademisine transfer oldu. Ülkenin en iyi lise basketbol takımlarından biri olarak gösterilen Oak Hill'in 2004-05 sezonu kadrosunun en önemli isimleri Ty Lawson, Jamont Gordon ve Kevin Durant idi. Jamont senior senesinde 19,1 sayı, 7,6 ribaund, 4,2 asist ve 2,8 top çalma ortalamasıyla oynadı ve Warriors lakaplı takımını 34-2 galibiyet rekoruyla ülke bazında ilk sıraya taşıdı. Bonner Academy ve Roanoke Catholic maçlarında 30 sayıyla sezon kariyer rekorunu kıran Jamont sezonun son maçında Our Savior New American karşısında trible double performansına ulaşıp (19 sayı, 11 ribaund, 10 asist) okulunu ülke çapında şampiyonluğa (Champions Classic Tournament) sürükleyen isimlerin başında geldi.

Kolej kariyeri için 2005'te University of Tennessee yerine Mississippi State University'yi seçen Jamont Gordon eğitim psikolojisi dalında çalıştı. Üç sene boyunca Bulldogs ünvanlı takımda forma giydi ve 99 maç sonunda 15,7 sayı, 6,8 ribaund, 4,9 asist ortalamasıyla oynadı. Kolej döneminde ülke çapındaki pek çok ödül için aday gösterilen ve kazanan Jamont, Mississippi State tarihinin en çok sayı kaydeden yedinci (1558 sayı) ve en çok asist yapan üçüncü oyuncusu (484) olma onurunu da yaşadı. NCAA turnuvasında ikinci turdan ötesini göremeyen Jamont Gordon 2008'de Cellular South Howell Trophy ödülüne layık görüldü. 14 kez double double performansı gerçekleştiren Gordon freshman sezonunda (2005-06) MSU'nun Eric Dampier'dan sonraki en çok ribaund alan çaylağı oldu. Jamont sophomore sezonunda (2006-07) Alabama önünde kariyer sayı rekorunu kırdı ve 27 sayı, 9 ribaund üretti. Okul tarihinin ikinci triple double performansının da sahibi olan Jamont, Vanderbilt karşısında 15 sayı, 12 ribaund, 10 asist ile oynadı. Bu başarıya ondan önce ulaşan isim ise bir dönem Efes Pilsen forması da giyen Lawrence Roberts olmuş ve aynı sezon (2003-04) Güneydoğu Konferasında Yılın Oyuncusu (SEC) seçilmişti. İkinci senesinin son 18 maçında asist/top kaybı oranını 2.3:1'e kadar getirdi. Birçok internet sitesi ve dergi tarafından Amerikanın en önemli kolej oyuncularından biri olarak gösterildi.

2007 NBA Draftı'na katılacağını açıklayan ancak bir hafta sonra bu kararından vazgeçen Jamont Gordon, 2008 NBA Draftı'nda ise yer aldı ve seçilemedi. Philadelphia 76ers yaz ligine de katılan Gordon, üniversitedeki son sezonunu oynamama tercihinde bulunup Amerika kıtasından ayrıldı ve İtalya'nın yolunu tuttu. 22 yaşında Fortitudo Bologna takımıyla Eurocup tecrübesi edinen oyuncu 11,3 sayı ortalaması yakaladı. 2009-2010 sezonunda Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımına geçen Gordon burada harika bir sezon geçirdi. Euroleague'de takımına liderlik eden Jamont playoffları göremese de Avrupa basketbolunda ciddi bir iz bırakmayı başardı. 15 maç sonunda çok yönlü oyununu ortaya koyan 13,9 sayı, 4,9 ribaund, 3,8 asist, 1,8 top çalma istatistikleri yakalayan guard Top 16 aşamasında ise 20 sayı, 6,7 ribaund, 4,5 asist ortalamasına kadar çıkmıştı. 24 Şubat 2010'da oynanan Olympiacos maçında 32 sayıyla Euroleague kariyer sayı rekorunu kıran Jamont'ın takım arkadaşları arasında Luksa Andric, Marko Tomas ve Bojan Bogdanovic de bulunmaktaydı. 19,5 sayı, 4,8 ribaund ve 4,8 asist ile takımını Hırvatistan Ligi'nde şampiyonluğa da taşıyan Gordon olağanüstü performasıyla kendini Rusya temsilcisi CSKA Moskova'da buldu.

Son iki sezonu CSKA'da geçiren oyuncu ligde üst üste iki kez şampiyonluk sevinci yaşarken Euroleague Final Four 2012'yi finalde kaybetti. Jamont Gordon Rusya'daki ilk sezonunda 10 sayı, 4,2 ribaund, ikinci sezonunda da 7,6 sayı, 2,3 asist ortalamasıyla oynadı. Euroleague'de ise geçtiğimiz sezon 6,7 sayı, 2 asist, bir önceki sezon ise 13,1 sayı, 4,8 ribaund, 3,7 asist ortalaması yakalamıştı.

1,94 metre boyundaki Amerikalı kombo guard olarak oyun kurucu ve şutör pozisyonlarında, zaman zaman kısa forvet olarak da görev yapabiliyor. Solak olan oyuncu, istatistik kağıdının her bölümünü doldurmasıyla, çok atletik olmasıyla, kritik anlarda skor üretmesiyle, numarası ve kapladığı alana göre harika ribaund çekmesiyle, boştaki oyuncuyu bulan pas yeteneğiyle, savunmacı kimliğiyle ve rakibin en skorerini durdurmasıyla ön plana çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More