Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Temmuz 2012 Cuma

Basketbol Oyuncuları Derneği Bir Kez Daha Sordu...



Basketbolcular derneği geçen hafta yayınladığı bildiriyi tekrar ederek TBF'den yanıt beklediğini kamuoyu ile paylaştı.Tekrar edilen bildiri şu şekilde:


Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan, aşağıdaki basın bültenimiz yolu ile sorduğumuz sorulara cevap alamadığımızdan, bir kere daha bülteni yayınlayarak sorularımıza cevap bekliyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Derneğimizin güçlü bir şekilde bir araya gelmesinin en büyük sebeplerinden biri Türkiye Basketbol Federasyonu’nun son dönemde deklare etmiş olduğu, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde uygulanması kararı aldığı 2 yabancı konusudur. Basketbolun mihenk taşı olan biz oyuncuların aleyhine işleyecek bu kararı hem tartışmak, hem de oyuncular olarak da danışılması gereken bir merci olduğumuzu hatırlatmak amacı ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptık.


Bizler Türk sporcular olarak, Türk sporunun son günlerde alınan başarılara rağmen, çok daha iyi yerlerde olması gerektiğinin bilincindeyiz. 80 milyonu aşkın nüfusumuz ile ülkemiz amatör branşlarda gereken başarıları elde etme konusunda, henüz yürümeye değil emeklemeye bile başlamadı. Önümüzdeki ay Londra’da gerçekleşecek olan Olimpiyatlara A milli bayan basketbol takımımızın 89 senelik ülke tarihimizde ilk defa katılacak olması, ne kadar gurur verici olsa da, aslında spor mazimizin hayal kırıklığı dolu boşluklarını göstermektedir.


Bizler, basketbol oyuncuları olarak öncelikle Türk sporunun kalkınmasını gözetmek zorundayız ve bunun da altyapılardan geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle Türk sporunun içinde çoğalan yabancı uyruklu sporcuların, takımlardaki yabancı sayısının bizlere ne denli zarar verdiğinin bilincindeyiz.


Federasyonumuzun Türk kulüplerinin ve antrenörlerinin talebi üzerine almış olduğu bu karar neticesinde, önce Türk oyuncularımızın maçta kalma süresi düşecektir. Zincirleme devam edecek olan bu hareketlilik ise, oyuncuların deneyim kazanmasını engelleyecek, devamında ise yeterli deneyime sahip olamamış, genç oyuncularla dolu bir havuzda, Türk oyuncuların kazançları katbekat azalacaktır. Bu da Türk sporcunun, yabancıya göre başarısızlığı olarak ilan edilecek ve yabancı sayısı kademe kademe artırılacaktır.

Bizler bu gidişata daha erken dur diyebilmek isterdik, ancak geçmişte gösteremediğimiz birliği şimdi göstererek, Türk sporunun geleceğine vurulacak olan bu darbeyi bugünden engellemek istiyoruz. Basketbol Oyuncuları Derneği olarak, basketbolculardan oluşmuş bir birlik olarak, alınan bu karara kesinlikle karşıyız.


Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan bu kararın alınmasının nedenlerinin açıklanmasını ve kararın gerek kısa, gerekse uzun vadede Türk sporuna vereceği zarardan ötürü iptalini talep etmekteyiz. Kararın iptal edilmemesi halinde bununla alakalı tavrımız önümüzdeki günlerde netleşecektir.

Teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More