Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

4 Ağustos 2011 Perşembe

Kepez Belediye Kapanıyor.





Haberin kokusu bir ay kadar önce çıkmıştı.Kepez borçlarını ödeyemiyor,kadro kuramıyordu.Mixbasket'in haberine göre başkan Ahmet Ünlüoğlu, geçmişte yaptıkları borçları ödeyemediklerini ve 800 milyar borçları olduğunu açıkladı ve aldıkları ‘devam’ kararına rağmen, iki branşında kapanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. 3. Lig’de mücadele eden futbol takımı için ciddi tekliflerin geldiğini ve hazır takım vermek için mevcut ekibin antrenmanlara devam ettiğini belirten Ünlüoğlu, basketbol takımı için karamsar konuştu. Kulübün resmi borçlar hariç borcunun 800 bin TL olduğunu belirten Ünlüoğlu, “Bunun dışında taksitlendirdiğimiz resmi borçlar var. Hem borç ödeyip hem takımı finanse etmemiz çok zor” dedi.


Esasında sonun başlangıcı TBL'ye yükseldikleri sezon başladı.2007'de kurduğu kadroyu sezon ortasında değiştiren kulüp 2010'a kadar TBL'de devam etti.Geçen sezon dar rotasyona rağmen oyuncuları TB2L'de çok iyi mücadele etti.Dörtlü finallerde ise beklenen oldu ve TBL'ye yükselme şansını kaçırdılar.


Ahmet Ünlüoğlu "Belediye’ye hiçbir yük getirmeden sponsor bulmaya çalışıyoruz. Böyle sponsor bulabilirsek devam ederiz. Ancak bu ihtimal şu anda çok zor. Sponsor bulamazsak, branşları başka kulüplere devretmeyi planlıyoruz. Görüştüğümüz bazı işadamları ve kulüpler var ama henüz sonuç alamadık. Eğer hem sponsor bulamaz, hem de devir işlemini gerçekleştiremezsek, iki branşı da kapatacağız" derken Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden futbol takımının yaklaşık 500 bin TL federasyon, naklen yayın ve iddaa gelirinin olduğunu belirtti.Ünlüoğlu, bu branş için daha somut tekliflerin geldiğini belirtti. Profesyonel branşlardan tamamen çekilerek altyapı ve tesis atağına geçmek istediklerini belirten Başkan Ünlüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmiş yıllarda yapılan borçlar nedeni ile önümüzü göremiyoruz. Bu branşlara devam eder ve sponsor bulamazsak borcumuz artacak. Bunun yerine Kepez’in her yerine salon ve spor tesisi yapıyoruz. Spor okullarımızda binlerce çocuğa spor yaptırıyoruz." dedi.


Başkanın demeçlerine bakınca mağdur edilen oyunculara ise hiç değinmediğini görüyorum.Kimi yeni evli,kimi yeni çocuk bekleyen basketbolcuların çoğu 4 aylık alacaklarını bekliyor.Zaten yaz sezonunda para alamadıkları için 6-7 aydır 1 kuruş kazanamayan oyuncular bunlar.İçlerinden şanslı olan 1-2 oyuncu bir ay daha az alacağa sahip.Yeni kurulan oyuncular birliği ise bu duruma şimdilik sessiz.Sendikalaşmaları için gereken 3 sene içinde ses çıkartma ihtimalleri var.Fakat onlar neden ya da niçin susuyor?Anlamak çok güç.Onları harekete geçirmek için sözcülerinin de aynı sorunu yaşaması mı gerekiyor?Onu da bilemiyorum.


Bir de olayın TBF kanadı var.Basketbol oynamak için oyunculara ihtiyacı olduğunu çok iyi bilen TBF sadece kulüplerin çıkarını öngörüyor.Halbuki TBF kulüplerin mali durumlarını çok daha iyi denetleyebilir ve bu durumun önüne geçebilir.Bu sonuçta kulüpler içinde kötü bir etiket.Benim önerim ise her kulübün dahil olduğu bir havuz ile, oyuncuların alacakları ücretin en az %65'i sezon başlamadan garanti edilebilmeli.Bunun için teminat ya da başka bir finansal araçta kullanılabilir.Fakat bu yapılmalı ki oyuncular mağdur olmamalı.Mağdur olmayan oyuncu kafası rahat olursa,eminim ki daha iyi bir basketbol izlettirir.Sonuçta da kazanan basketbol olur.


Gelinen nokta da sorun hepimizin sorunu.Kepez dün yaptığı aşırı harcamanın,kontrolsüzlüğün ceremesini çekerken oyuncuları da düşünmeli.TBF oyunun bütün mekaniklerini gözetmeli.Seyirci de gereken tepkiyi verebilmeli.Naçizane düşünceme göre bunlar olursa basketbolumuz çok daha sağlam temeller üzerinde yürür...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More