Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Ağustos 2012 Cuma

TB2L Fikstürü Çekildi.



TB2L 2012 - 2013 sezonu Lig Kurulu Toplantısı, Kura Çekimi ve TB2L Federasyon Kupası Kura Çekimi bugün Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirildi. 



Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası’nda yapılan kura çekimlerine, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Lig Gelişirme Koordinatörü Yusuf Erboy, TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli, TBF yetkilileri, TB2L’de mücadele eden 14 takımın temsilcileri katıldılar.

Kura çekiminin açılış konuşmasını yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, TB2L ve Federasyon Kupası’nın bütün takımlara hayırlı olmasını dilerken, “Kendi yöneticilik yaptığım dönemleri hatırlıyorum. 70’li, 80’li ve 90’lı yıllarda farklı kulüplerde yöneticilik yaptım. Ve bugün Türkiye’nin basketbolda geldiği nokta inanılmaz. Müthiş bir gelişme ve ilerleme var. FIBA’dan hangi düzeyde yöneticiyle karşılaşsak karşılaşalım Türkiye’den övgüyle bahsediyorlar. Türkiye’nin basketbolda büyük bir sıçrama gösterdiğini, üst düzeyde bir organizasyon yeteneği olduğunu söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yanı sıra kulüplerin de bu ilerlemede payı olduğunu belirterek,“Erkekler İkinci Ligi birkaç yıldır müthiş bir çekişmeyle oynanıyor. Bu sezonun da böyle güzel ve kaliteli olacağını biliyoruz. Seyircinin artırılması için büyük çaba göstermeniz gerekiyor. Biz her yıl Türkiye’nin 81 ilinden hakem adayı olarak genç arkadaşları bulup eğitiyoruz. Umut gördüklerimizi, potansiyel gördüklerimizi yükseltiyoruz. Bu yıl hakem adayı için eğitime aldığımız kişi sayısı 1660… Bu rakam basketbola ilginin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Biz Federasyon olarak elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Yeni sezon herkese hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.


Bu sezon 18 takımın yer aldığı Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde; Akhisar Belediye, Bandırma Kırmızı, Başkent Gençlik, Best Balıkesir, Darüşşafaka, Final Gençlik, Gelişim Koleji, Genç Telekom (Pi Koleji), İstanbul Büyükşehir Belediye, İstanbulspor, İzmir Büyükşehir Belediye, Maliye Milli Piyango, Pertevniyal, Selçuk Üniversitesi, Söğütsen Seramik, Trabzonspor Basketbol, Uşak Belediyespor ve Vestel Spor takımları mücadele edecek.

İki devreli ve lig usulü oynanacak olan TB2L’de normal sezon 34 hafta sürecek ve puan cetvelinin ilk 8 sırasında yer alan takımlar Play Off’da mücadele etme hakkına sahip olacak. Play Off’un tüm turlarında takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun karşılaşmalar 0-0 başlayacak. Çeyrek final ve yarı final maçları kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacak. Yarı final müsabakaları sonunda finale yükselen takımlar 2013-2014 sezonunda Beko Basketbol Ligi’nde oynamaya hak kazanacak. Final maçı, TBF Ligler Direktörlüğü’nün belirleyeceği bir salonda tek maç üzerinden oynanacak. Müsabaka sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu TB2L Şampiyonu olacak.

Çekilen kura sonucu ilk hafta programı şu şekilde oluştu;

Genç Telekom-İzmir BŞB
Maliye Milli Piyango-Akhisar Belediye
Best Balıkesir BK-TS Basketbol
İstanbulspor-Pertevniyal
İstanbul BŞB.-Darüşşafaka
Gelişim Koleji-Başkent Gençlik
Vestel-Final Gençlik
Selçuk Üniversitesi-Bandırma Kırmızı
Uşak Üni. Bld. Spor-Söğütsen Seramik




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More