Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Ağustos 2012 Cumartesi

İlkan İle İlgili Kim Ne Dedi?


Galatasaray Medical Park'ın sözleşmeli oyuncusu olduğu iddia edilen İlkan Karaman'ın Fenerbahçe Ülker'e transfer olması ortalığı karıştırdı. Transfer hakkında taraflardan karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ERGİN ATAMAN: "İLKAN`I GÖNDERMEK GİBİ BİR DURUM OLAMAZ"
Galatasaray Medical Park Antrenörü Ergin Ataman, hurriyet.com.tr`ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben de biraz önce duydum. İlkan Karaman, benim yerli kadromun en iyi oyuncusu. Galatasaray`ın İlkan`ı göndermesi gibi bir durum olamaz. İlkan ile bizden önce (2010 yılında) 5 yıllık sözleşme imzalandı. Kendisi Galatasaray`ın oyuncusu, göndermek gibi bir durumumuz olamaz.


SERDAR APAYDIN: ''İLKAN, FENERBAHÇE`YE HAYIRLI OLSUN''
Fenerbahçe Ülker Menajeri Serdar Apaydın ise transferi doğruladı ve hurriyet.com.tr`ye şunları söyledi: "İlkan Karaman, Fenerbahçe`ye hayırlı olsun. Fenerbahçe olarak milli basketbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladık."


SEMİH ÖZSOY: ''SERBEST OLDUĞUNU ÖĞRENDİK VE ANLAŞTIK''
Fenerbahçe basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, NTV SPOR’a yaptığı açıklamada transferi doğrularken “İlkan, menajerleri aracılığıyla bizde oynamak istediğini söyledi. Teknik ekibimizin onayından sonra sözleşme durumunu araştırdık ve serbest olduğunu öğrendik. Bunun üzerine kendisiyle anlaşarak kontratı imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.


Bu imza sonrası İlkan Karaman ile özel sözleşmesi bulunan Galatasaray’ın TBF’ye itiraz etmesi bekleniyor. 2.06 boyundaki İlkan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri oynayacak A Milli Takım kadrosunda yer alıyor. Geçen yıl Karşıyaka’da oynayan İlkan, ortalama 23 dakika sahada kalarak 10.6 sayı-6.4 ribaund ve bir asist ortalamaları tutturmuştu.


FENERBAHÇE RESMEN AÇIKLADI
Sarı-lacivertli kulüpten transfer ile ilgili olarak da şu açıklama yapıldı: "Milli Basketbolcu İlkan Karaman ile Fenenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 3 yıllık kontrat imzaladı."


İŞTE TRANSFERİN DETAYLARI
Milli oyuncu İlkan Karaman’ın Galatasaray Medical Park’tan Fenerbahçe Ülker’e transfer oluşu basketbol gündemini sarsarken konunun detayları da aralanmaya başladı.


Galatasaray Medical Park’ın TOFAŞ’tan 5 yıllığına transfer ettiği İlkan Karaman’ın deneyim kazanması için kiralanması gerekiyordu. Bu nedenle Pınar Karşıyaka ile Furkan transferi sırasında görüşüldü.


Ancak Galatasaray Medical Park’ın iki kiralık oyuncu gönderme hakkını Sertaç ve Melih ile doldurması nedeniyle Pınar Karşıyaka ile özel sözleşme yapıldı. Bu kontratta İlkan bonservisiyle birlikte İzmir ekibine gidecek ve dönüşü Galatasaray Medical Park’a olacaktı. Ancak Pınar Karşıyaka ile yapılan sözleşmenin sona ermesi, bu dönemde oyuncuya ilginin olmadığının iddia edilmesi ve 5 yıllık özel kontratın da bu durumda geçerliliğini yitirmesiyle bir boşluk ortaya çıktı.Fenerbahçe Ülker de menajerler vasıtasıyla kendisine haber gönderilen İlkan Karaman ile anlaşarak transferi bitirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More