Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Ağustos 2012 Pazar

Ümit Kızlar Avrupa 3.sü!



Macaristan’ın Debrecen şehrinde düzenlenen Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük maçına çıkan Ay-Yıldızlılarımız, Hollanda’yı 56-58 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 

Grup maçlarını namağlup olarak tamamladıktan sonra çeyrek finalde Beyaz Rusya’yı yenen Millilerimiz, yarı finalde ise İspanya’ya mağlup olmuştu. Bu maçın ardından Hollanda’yı deviren Ümit Kız Milli Takımımız, Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
Karşılaşama hızlı başlayan Millilerimiz, Ayşe Cora ve Elif Emirtekin’in içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılarla 3. dakikaya 0-9’lık üstünlükle girdi. Daha ilk dakikalardan oyunun kontrolünü eline alan Ay-Yıldızlılarımız karşısındaRichelle van der Keijl karşısında skor üretmekte zorlananHollanda, 2 dakika kala farkın çift hanelere çıkmasına rağmen ilk çeyreği 14-21 geride tamamladı. Orta mesafeli atışlarla farkı kapatmak isteyen rakibi karşısında Olcay Çakır’ın da devreye girmesiyle bir kez daha vites arttıran Ümit Kızlarımız, 15. dakikada skoru 22-30’a taşıdı. Devrenin son bölümünde aradaki farkı yeniden 10 sayının üzerine çıkaran Ay-Yıldızlılarımız, soyunma odasına 28-40’lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında Marloue de Kleijn’in isabetleriyle bir kez daha oyuna ortak olmak için mücadele eden Hollanda’ya Olcay Çakır’ın basketleriyle karşılık veren Ümit Kız Milli Takımımız, iki takımın da rakibine kolay sayı şansı tanımadığı periyotta farkın erimesine izin vermedi ve final periyoduna da 38-50’lik skor avantajıyla girdi. Savunma sertliklerinin arttığı son çeyrekte ise Sharon Lammerink’in sayılarıyla bir kez daha farkı tek hanelere indiren Hollanda’ya Ayşe Cora’nın hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle bir kez daha cevap vermeyi başaran Ümit Kız Milli Takımımız, farkın iki sayıya kadar inmesine rağmen maçtan 56-58’likskorla galip ayrılarak Ümit Kız Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.

HOLLANDA (56): Loyce Bettonvil 2 (7 ribaund- 2 asist), Eline Kasius 2 (1 ribaund), Jamailah Adams 7 (5 ribaund- 1 asist), Zera Butter (1 ribaund- 1 asist), Marloue de Kleijn 14 (4 ribaund- 2 asist), Maxime Essenstam 6 (1 ribaund), Sharon Lammerink 15 (10 ribaund- 1 asist), Richelle van der Keijl 10 (9 ribaund- 1 asist)

TÜRKİYE (58): Olcay Çakır 15 (2 ribaund- 6 asist), Ayşegül Günay, Özge Kavurmacıoğlu 6 (1 ribaund- 1 asist), Pelin Bilgiç, Cansu Köksal, Elif Emirtekin 7 (6 ribaund- 3 asist), Ecem Güler 9 (9 ribaund- 2 asist), Merve Aydın (1 ribaund- 2 asist), Gizem Başaran 4 (5 ribaund), Ayşe Cora 17 (1 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 14-21
2. PERİYOT: 14-19
3. PERİYOT: 10-10
4. PERİYOT: 18-8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More