Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Ağustos 2012 Pazar

A Milli Takım Sonuncu!



A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesinde katıldığı son hazırlık turnuvası olan Beko Super Cup’taki ikinci maçında Finlandiya’ya mağlup oldu. Ay Yıldızlılarımız bu sonuçla Beko Super Cup’ı dördüncü olarak tamamladı.

Her iki takımın da hücumda oldukça etkili olduğu ilk çeyrekte savunmalar arka planda kaldı. A Milli Takımımız özellikle Kerem Gönlüm ve Ender Arslan’la bulduğu sayılarla etkili olurken Finlandiya buna Huff ve Lee ile karşılık vermeye çalıştı. Oyunun bu bölümü 25-25 eşitlikle geçildi. Ay – Yıldızlılarımız ilk çeyrekte yakaladığı yüksek yüzdeyi ikinci periyotta sürdüremedi. Savunmada da etkili olamayan millilerimiz, Finlandiya’nın bulduğu sayılara engel olamadı. Rakibimiz bu bölümde 34 sayı bulurken ilk yarı da Finlandiya’nın 59-41 üstünlüğüyle sona erdi.

Kerem Gönlüm’ün bulduğu basketle başlayan ikinci yarıda A Milli Takımımız, savunmada daha iyi bir görüntü çizdi. Özellikle pota altında İlkan Karaman’ın etkili oyunu Ay Yıldızlılarımızın potasında daha az sayı yemesini sağladı. Ancak hücumda bir türlü istediği performansı yakalayamayan millilerimiz, farkı eritemedi ve üçüncü çeyrek 75-58 Finlandiya lehine sonuçlandı. Maçın final çeyreğinde ise her iki takım da savunma güvenliğini ikinci plana attı. Millilerimiz bu bölümde İlkan Karaman ve Şafak Edge ile sayılar bulurken Finlandiya ise Huff’un sayılarıyla farkın kapanmasını engelledi. Karşılaşma Finlandiya’nın 98-82 üstünlüğüyle kapandı. 

Beko Super Cup'ı dördüncülükle tamamlayan A Milli Takımımız, bu gece 01:45 uçağıyla Türkiye'ye dönecek. 

FİNLANDİYA (98): Koivisto 18, Muurinen 6, Huff 17, Lee 13, Kotti 6, Koponen 12, Makalainen, Mottola 7, Ahonen 3, Nikkarinen3, Nuutinen 3

TÜRKİYE (82): Doğuş Balbay (3 ribaunt), Emir Preldzic 8 (1 ribaunt), Sinan Güler 2 (3 asist), Barış Hersek 9 (4 ribaunt), Şafak Edge 10 (3 asist), Kerem Gönlüm 10 (4 ribaunt), Ender Arslan 7 (1 ribaunt- 1 asist), İlkan Karaman 12 (12 ribaunt), Serhat Çetin 8 (4 asist), Birkan Batuk 3 (2 ribaund), Furkan Aldemir 8 (5 ribaund)


1.PERİYOT: 25-25
2.PERİYOT: 34-16
3.PERİYOT: 16-17
4.PERİYOT: 23-24

2 yorum:

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More