Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Olimpiyat Finalinde İspanya'nın Rakibi ABD



Olimpiyatlar'da Erkeklerde yarı finalin son maçında Arjantin ile ABD karşılaştı. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan ABD mücadeleden 109-83 galip ayrıldı ve finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Mücadelenin ilk çeyreğinde hücumda daha etkili olan ABD ilk çeyreği 24-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte oyundaki çekişme sürerken, ABD'nin farkı açma çabalarına karşı direnç gösteren Arjantin farkın açılmasına izin vermedi ve ilk yarı sadece 7 farkla 47-40 ABD üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya hem hücum hem de savunmada çok iyi başlayan ABD direnmeye çalışan Arjantin karşısında farkı bir anda çift hanelere çıkardı. Özellikle periyodun sonlarına doğru dış atışlarla farkı biraz daha arttıran ABD son çeyreğe 74-57 üstün girdi. Maçın son çeyreğinde hücumda adeta şov yapan ABD farkı açmaya devam etti ve Arjantin karşısında mücadeleden 26 sayı farkla 109-83 galip ayrıldı.

Rakibine ribaundlar'da 46-29, asistler'de ise 25-21 üstünlük kuran ABD'de Kevin Durant 19 sayı, 4 ribaund, LeBron James 18 sayı, 7 ribaund, 7 asist ve Carmelo Anthony 18 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile galibiyette pay sahibi oldular. Kobe Bryant ise 13 sayı ile çift haneli skor üreten diğer isim oldu. İkinci yarıdaki kötü oyunu nedeniyle sahadan boynu bükük ayrılan Arjantin'de ise Manu Ginobili 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Carlos Delfino 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve Luis Scola 15 sayı ile yenilgiye direndiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More