Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Ağustos 2012 Salı

Periler Yarı Final Yolunda!


Tarihinde ilk kez Olimpiyatlarda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları Rusya'dan Avrupa Şampiyonası finalinin rövanşını almak istiyor.

Olimpiyat Köyünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli basketbolculardan Tuğba Palazoğlu, çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Tarih yazmaya devam ediliyor ve bu takım tarih yazmaya son vermek istemiyor. O yüzden herkesin desteğiyle, inşallah Salı günü Rusya'ya karşı iyi bir maç oynayıp, bu maçı kazanarak ilk dörde kalacağız" dedi.

Geldikleri noktanın büyük bir başarı olduğunu ifade eden milli basketbolcu, "Heyecan hat safhada. Rusya ile geçen yıl oynamıştık, bunun rövanşı olduğunu düşünüyorum. Yaptıklarımızın Türkiye ve bizim için bir anlamı olması için, bu maçı aşmamızın çok önemli olduğunu biliyoruz. Aşmak istiyoruz ki, ilk dörde girebilelim" diye konuştu.


Milli basketbolcu Işıl Alben de çeyrek finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Eşleşmeyi istedikleri Rusya ile yarın karşılaşacaklarını dile getiren deneyimli oyuncu, "Gerçekten çok büyük bir iş yaptığımızı söyleyebiliriz. Önümüzde Rusya maçı var. Kendi basketbolumuzu oynayabildiğimiz takdirde geçebileceğimize inanıyorum" dedi.

Nilay Kartaltepe ise gruptan çıkma hedefini gerçekleştirdiklerini ve Rusya karşısında aldıkları sonuçla Türk halkını mutlu etmek istediklerini söyledi.

İlk defa katıldıkları olimpiyatlarda 4 galibiyet aldıklarını anımsatan Nevriye Yılmaz"İlk rakibimiz Rusya. Tanıdığımız, finalde kaybettiğimiz bir rakip. Eksikleri var. Biz de takım olarak çok iyi oynuyoruz, çok iyi savunma yapıyoruz. İstediğimiz oyunu sergilersek kazanabileceğimiz bir maç" diye konuştu.

Milli oyuncu Birsel Vardarlı da başından beri Rusya'yı istediğini belirterek, "Bu yıl onları yenebileceğimizi düşünüyorum. Geçen yıl biz finalde kaybetmiştik, onun rövanşını alacağız. Gittikçe daha da deneyimli oluyoruz ve bu tarz maçları daha iyi oynuyoruz" dedi.

Şaziye İvegin
 ise Rusya'ya göre daha iyi form yakaladıklarını ve yarın aralarındaki farkı göstermek istediklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More