Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Ağustos 2012 Pazar

ABD Şampiyon,Tamika Bıraktı!





Olimpiyatlar'da Bayanlarda final mücadelesinde ABD ile Fransa karşılaştı. Turnuvanın favorisi ABD zorlanmadığı mücadeleden 86-50 galip ayrıldı ve altın madalyaya ulaştı.

Maçın ilk çeyreğinde ilk 5 dakika 9-8 ABD lehine geçilirken, bu dakikadan sonra özellikle hücumda daha etkili olan ABD rakibi Fransa karşısında farkı biraz açtı ve ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. İlk çeyrekteFransa'da Lawson Wade 5 sayı atarken, ABD cephesinde ise Candace Parker ve Tina Charles 4'er sayı ürettiler. İkinci çeyreğe hem hücum hem savunmada etkili giren ABD takımı Fransa karşısında 3.16 kala skoru 32-23 yaptı. Kalan bölümde oyundaki etkinliğini sürdüren ABD ilk yarıyı ise 37-25 önde noktaladı. İlk yarıda ribaundlar'da 27-18 üstünlük sağlayan ABD'de Candace Parker 15 sayı, 9 ribaund ile etkili oldu. Fransa'da ise ilk yarıda en skorer isim 8 sayı üreten Sandrine Gruda oldu.

İkinci yarıya çok kötü başlayan Fransa karşısında hücumda çok kolay basketler üreten ABD farkı kısa sürede 20 sayıların üzerine çıkardı. Periyodun son bölümlerine doğru faul atışlarından sayılar üretmeye devam eden ABD son çeyreğe 63-37 üstün girdi. Üçüncü çeyrek skoru ise 26-12 olarak dikkat çekti. Son çeyrek ise rahat bir havada geçti. Etkisiz oyununu sürdüren Fransa karşısında son çeyrekte farkı iyice açan ABD mücadeleden 86-50 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Rakibine ribaundlar'da 46-38, asistler'de ise 22-12 üstünlük kuran ABD'de Candace Parker 21 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile maçın yıldızı oldu. Parker'a en büyük desteği 11 sayı, 3 asist ile Sue Bird ve 9 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile Diana Taurasi verdiler. İkincilikte kalan Fransa ise maç boyunca 21 top kaybı yaparken, Horozlar'da Sandrine Gruda ve Lawson Wade 12'şer sayı ile yenilgiye direnen isimler oldular.

Maçtan sonra sosyal paylaşım sitesinden bir duyuru yapan Tamika Catchings ABD formasını zirvede iken bıraktığını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More