Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Ağustos 2012 Pazar

Kongre Bitti.Trabzonspor'un Mali Tablosu Düze Çıkıyor!






Kongreden Öne Çıkan Mesajlar




Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneğinin bugün yapılan seçimli olağan genel kurulunda, dernek üyelerine geçen sezon hakkında bilgiler verildi. Faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının yanı sıra, gelecek sezonun tahmini bütçesi de üyelerle paylaşıldı.




Faaliyet Raporundan satır başları




Faaliyet raporunu okuyan yönetim kurulu üyesi Hakan Usta, 2011-2012 dönemine ciddi bir borç yükü altında girildiğini belirterek, geçtiğimiz dönemde ciddi bir borç ödemesi yapıldığını vurguladı. Gelir ve gider kalemlerinin ayrıntılı olarak sunulduğu raporda geçtiğimiz sezon 4.147.264 TL gelir beyan Borçların kapatılması konusunda da rakamlara yer verilen raporda, 1.006.069 TL ödeme şeklinde, 1.032.512 TL ise karşılıklı mütabakat yoluyla, toplamda 2milyon liranın üzerinde borç kapatıldığı belirtildi. Bu önemli bir bilgi, keza kulüp birçok dava ile karşı karşıya. Gelirlerine temdit konulmasını istemediğimiz TS Basket için kapatılan borç yükü önemli, ancak henüz bitirilmiş değil.

Gider olarak en büyük kalemi oyuncu, personel ve menajer giderleri alırken, bu kalem için 1.757.268 TL gider kaydedildi. Yapılan ödemelere rağmen hala oyuncu, menajer, federasyon borçları bulunan kulübün, tüm giderler ve kalan borçlar toplamında 5.987.682 TL gideri olduğu beyan edildi.

Raporun son kısmında 1.515.337TL eski dönem borcu olduğu, 325.080 TL de yeni dönem borcu olduğu ifade edilerek toplam borç 1.840.417 TL olarak açıklandı.




Denetleme Kurulu Raporundan satır başları




Yine Yön.Kur. Üyesi Hakan Usta tarafından okunan denetleme kurulu raporunda, hukuka ve dernek tüzüğüne aykırı herhangi bir duruma rastlanmadığını belirtildi.




2012-2013 Tahmini Bütçe Raporu

Bu sezonun tahmini bütçe raporunu okuyan yönetim kurulu üyesi Serkan Günaydın, bu sezonun tahmini bütçesini 2.500.000 TL olarak açıkladı. Başkan Alp, dünkü basın sohbetinde bu sezonki bütçenin Trabzonspor tarafından karşılanacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'dan 900bin TL civarında bir katkı alabilen basketbol takımı için bu sezon ortaya konan tahmini bütçe umut verici. Umarız ki Trabzonspor, desteğini kesintisiz ve arttırarak sürdürür.



Osman Arz'dan Alt Yapı Vurgusu 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan kulüp eski genel koordinatörü Osman Arz, kulübün sürdürülebilir bir sistem içine oturtulması için alt yapının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sözlerine bu zamana kadar TS Basketine emek veren herkese teşekkür ederek başlayan Arz, bugüne kadar çok sayıda oyuncu, antrenör, teknik adam, menajer getirildiğini vurguladı ve bunun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Trabzondan oyuncu çıkarmanın hem gurur vesilesi olacağını, hem de maliyetleri aşağıya çekeceğini vurgulayan Arz, alt yapı konusunda kulübün sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasını temenni etti.

Seçim ve Başkan Alp'in Teşekkür Konuşması

37 kişinin oy kullandığı ve tek aday ile gidilen seçimde oyların tamamını alan Başkan Mehmet Yiğit Alp, kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Bu sene tek hedefin yeniden Beko Basketbol ligine dönmek olduğunu vurgulayan Başkan Alp, bunu başaracaklarına inandığını söyledi. Yönetime geldiklerinde oyuncusu, personeli ve parası olmayan bir kulüp olduğunu, o yüzden ilk hedeflerinin mali ve idari yapıyı düzeltmek olduğunu vurgulayan Başkan Alp, Trabzonspor'un verdiği desteğe sıkça vurgu yaptı. Konuşmasını, "Başkanımız Sadri Şener'in verdiği büyük destekle ikinci ligde devam edebilecek ve şampiyon olabilecek çok iyi bir kadro kurduk. Zaten bu kongre ile Trabzonspor Futbol Kulübü Derneği ile Basketbol Kulubü Derneğinin bütünleşmesi adına önemli bir adım atıldı. Trabzonspor Futbol Kulübünden bir arkadaşımız bizimle artık. İnşallah sene sonunda şampiyon bir takımın başkanı ve yönetim kurulu olarak huzurlarınıza tekrar çıkarız." diyerek noktalayan Alp, ardından yönetim kurulu ile kısa bir tanışma toplantısı yaptı.

Yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

BAŞKAN:Mehmet Yiğit ALP

Yönetim Kurulu:

1 LEVENT ERKULOĞLU
2 AHMET FİKRET GÖKHAN
3 ÖMER FARUK AYVACI
4 AHMET OZAN ŞENER
5 KEMAL ŞAHİN
6 MÜNİR KOÇAN
7 ERTUĞRUL DOĞAN
8 DURSUN ALİ SAKARYA
9 ÖMÜRDEN YAVUZ
10 YALÇIN ORHAN
11 ÖZER BAYRAKTAR
12 HAKAN USTA
13 YİĞİT DUMAN

Yedek Üyeler:

1 VOLKAN KARAKAŞ
2 SERKAN GÜNAYDIN
3 İSMAİL İNAN
4 AV. MUSTAFA ÖNGÜN
5 NAMIK BİRİNCİ
6 YAHYA ÜSTÜN
7 EMİN ALBAYRAK

Kaynak:trabzonbasket.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More