Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Gençler Letonya'ya da Mağlup!





Litvanya – Letonya işbirliğiyle düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Letonya ile karşılaşan Ay-Yıldızlılarımız, rakibine 65-73 yenildi.


Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda C Grubu’nda mücadele eden Genç Erkek Milli Takımımız, turnuvadaki ikinci maçında iki ev sahibinden biri olan Letonya ile karşılaştı. Mücadeleden 65-73mağlup ayrılan Millilerimiz, gruptaki ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı. Ay-Yıldızlılarımızgruptaki üçüncü ve son maçında yarın TSİ 14:00’de Fransa ile karşılaşacak.


Karşılaşmaya hızlı başlayan Genç Erkek Millilerimiz, Metecan Birsen - Burak Hacıismail - İsmail Gülmez üçlüsü ile içeriden Kenan Sipahi ile de dışarıdan isabetler bularak 3. dakikaya 9-3 önde girdi. Bu dakikadan sonra özellikle üç sayılık basketlerle bir ritim bulan Letonya, 12-2’lik bir seriyle skor üstünlüğünü eline alsa da Kerem Kanter’le rakibine karşılık veren Ay-Yıldızlılarımız, ilk çeyreği17-15 önde tamamladı. İkinci periyotta Tayfun Erülkü’nün art arda kaydettiği isabetlerle farkı açmak isteyen Millilerimiz, 15. dakikada durumu 27-22’ye getirdi. Devrenin son bölümünde ise Toms Leimanis - Ilja Gromovs ikilisinin devreye girmesiyle geri dönen ev sahibi ekip, soyunma odasına30-36’lık üstünlükle giden taraf oldu.

Kerem Kanter ile Davis Geks’in karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci yarıda hücumdaki temposunu koruyan Letonya, Leimanis’in isabetleriyle 22. dakikada farkı çift hanelere çıkardı (32-42). Burak Hacıismail - Tayfun Erülkü ikilisiyle skora denge getirmek isteyen Millilerimiz, çeyreğin sonunda özellikle orta mesafeli atışlarla sonuca giden rakibine engel olamayınca final periyoduna 42-56geride girdi. Son çeyreğe tam saha baskıyla başlayan Ay-Yıldızlılarımız, hücumda da Kenan Sipahive Metin Türen’le karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala durumu 53-60’a getirdi. Hücumdaki suskunluğunu Ivars Zvigurs’ın orta ve uzak mesafeli atışlarıyla bozan rakip takım, son 2 dakikaya girilirken ise farkın 4 sayıya inmesine engel olamadı (63-67). Kalan bölümde serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla aradaki farkı koruyan Letonya, mücadeleden 65-73 galip ayrıldı.

TÜRKİYE(65): Kenan Sipahi 13 (5 ribaund-4 asist), Kartal Özmızrak 5 (4 ribaund- 3 asist), Cedi Osman (3 ribaund), Yiğit Mizra 2, Metecan Birsen 3 (3 ribaund), İsmail Gülmez 4 (2 ribaund), Metin Türen 4 (4 ribaund- 1 asist), Burak Yıldızlı (2 ribaund), Burak Hacıismail 9, Talat Altunbey, Kerem Kanter 10 (8 ribaund), Tayfun Erülkü 15 (4 ribaund-1 asist),

LETONYA (73): Toms Leimanis 14 (2 ribaund- 2 asist), Armands Ginters 4 (1 asist), Elvis Endzels (1 ribaund), Edgars Stelmahers 3, Cerlavs Mateikovics (3 ribaund), Reoberts Krastins 1 (2 ribaund), Davis Geks 12 (5 ribaund- 1 asist), Ilja Gromovs 12 (11 ribaund), Dmitrijs Brizgalovs 16 (2 ribaund), Rolands Smits (2 ribaund- 1 asist), Ivars Zvigurs 11 (8 ribaund), Rihards Adins (1 ribaund)

1. PERİYOT: 17-15
2. PERİYOT: 13-21
3. PERİYOT: 12-20
4. PERİYOT: 23-17

NOT:Grupta ilk 3 sıraya giren ekipler bir üst tura yükselecek.İlk 3e girebilmemiz için yarın oynanacak Fransa maçını kazanmamız gerekiyor.Fakat sadece bu yetmeyebilir.Bunu başarabilmemiz için:

1. Bulgaristan, Letonya'yı yenerse  Fransa'yı yenmemiz yeterli olacak

2. Letonya, Bulgaristan'ı yener, biz de Fransa'yı mağlup edersek, 3 takım (Türkiye, Fransa, Bulgaristan) 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle averaj hesaplarına kalıyor.Bu durumda ise
a) Fransa'yı 4 sayıyla yenersek grup üçüncüsü ;
b) Fransa'yı 8 sayıyla yenersek grup ikincisi oluyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More