Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

18 Ağustos 2012 Cumartesi

İlkan Fenerbahçe Ülker İle Anlaştı!




Galatasaray Medical Park'ın sözleşmeli oyuncusu olarak bilinen Türk power forvet İlkan Karaman ani bir kararla Fenerbahçe Ülker'e transfer oldu. Bu transferin ardından ezelip rakipler arasında tansiyonun yükselmesi bekleniyor.

Anlaşmaya göre bu yıl draft edilen Karaman, kontratın ikinci yılından sonra NBA’e gitme hakkını elinde bulunduruyor. İlkan Karaman, 2010 yılında Galatasaray Medical Park ile beş yıllık sözleşme imzalamış, fakat geçen iki sezonu Tofaş ve Pınar Karşıyaka’da geçirmişti. AncakGalatasaray’ın İlkan Karaman ile yaptığı özel sözleşmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirmemesi, geçen sezon Karşıyaka’da oynayan forvetin serbest kalmasına sebep oldu. Karaman, TBF kayıtlarına göre Karşıyaka’yla iki yıllık anlaşma yapmış fakat bu yaz döneminde sözleşmenin feshedilmesiyle serbest kalmıştı.


Fenerbahçe’de basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, NTV SPOR’a yaptığı açıklamada imzayı doğrularken “İlkan, menajerleri aracılığıyla bizde oynamak istediğini söyledi. Teknik ekibimizin onayından sonra sözleşme durumunu araştırdık ve serbest olduğunu öğrendik. Bunun üzerine kendisiyle anlaşarak kontratı imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi. Bu imza sonrası İlkan Karaman ile özel sözleşmesi bulunan Galatasaray’ın TBF’ye itiraz etmesi bekleniyor.


2.06 boyundaki İlkan Karaman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri oynayacak A Milli Takım kadrosunda yer alıyor. Geçen yıl Karşıyaka’da oynayan İlkan, ortalama 23 dakika sahada kalarak 10.6 sayı, 6.4 ribaund ve 1.0 asist ortalamaları tutturmuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More