Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Ağustos 2012 Pazar

A Milliler Prag'ta!



2013 Eurobasket Elemeleri için mücadelesini sürdüren A Milli Takım, gruptaki dördüncü maçı için bu sabah, Çek Cumhuriyeti’ne uçtu.

Ay-Yıldızlılar, F Grubu’ndaki dördüncü maçı için bu sabah Atatürk Havalimanı’ndan saat 09:15’te TK1767 sefer sayılı uçakla Prag’a gitti. Şu ana kadar grupta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan Millilerimiz, yine aynı puandaki Çek Cumhuriyeti ile 27 Ağustos Pazartesi günü Chomutov Spor Salonu’nda TSİ 21:15’te karşılaşacak ve mücadele NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.


Çek Cumhuriyeti maçının kilit maçlardan biri olacağını söyleyen Milli oyuncumuz Semih Erden,“Çek Cumhuriyeti maçı çok önemli bir karşılaşma olacak. Basketbol açısından iyi oynayan bir takım. En iyi şekilde hazırlanarak kazanmak ve galibiyetle dönmek istiyoruz. İnşallah istediğimiz sonucu alıp gülen taraf oluruz” dedi.

Üst üste çok yolculuk yaptıklarını ama şimdi çok iyi hazırlandıkları bir Çek Cumhuriyeti maçı oynayacaklarının altını çizen İlkan karaman, “En zorlu rakiplerimizden biriyle karşılaşacağız. O yüzden bu maçı kazandığımız zaman ilk ikide olacağız. Bireysel olarak da performansımdan çok mutluyum. Antrenör Tanjevic bana iyi süre veriyor. Hücumda ve savunmada elimden geleni yapıyorum. Şimdilik her şey yolunda gidiyor. İtalya’da son dakikaları kötü oynamamız dışında her şey iyi. Daha da iyi olacağımız düşünüyorum” diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti ile oynayacakları maçın en zorlu karşılaşmalardan biri olacağını söyleyen Kerem Gönlüm, “Portekiz karşılaşmasını iyi bir şekilde tamamladık. Açıkçası maçı daha farklı kazanabilirdik. Şimdi hedef maçımız olan Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacağız. Çünkü İtalya kopmuş gibi gözüküyor. Çek Cumhuriyeti’nin ardından karşılaşacağız İtalya’yı da yenebileceğimizi düşünüyorum. Deplasmandaki mücadeleyi dördüncü periyotta kaybettik. Orada çok güzel bir atmosfer vardı. Sonuçta kaybettiğimiz İtalya maçına takılacak değiliz. Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maç en zorlu karşılaşmalardan biri olacak. Eğer kararlı olursak neler yapabileceğimizi İtalya maçında gösterdik. Çek Cumhuriyeti kadro itibariyle bizimle başa baş oynayabilecek bir takım değil. Ama taraftar desteğiyle kazanmak isteyecekler. Biz iyi durumdayız. Herkes katkı vermeye çalışıyor ve herkes maçın önemini biliyor. Bu mücadeleyi kazanmamız durumunda lider olacağımızı düşünüyorum. Kazanıp dönmek istiyoruz” yorumunda bulundu.

Akıllarında sadece galibiyet olduklarını belirten Can Mutaf, “Portekiz maçı bizim için önemliydi. İtalya’ya kaybetmiştik ve ilk ikide kalmak için kazanmamız gerekiyordu. Beklediğimizden biraz daha zorlu geçti karşılaşma. Şimdi Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacağız. Zorlu bir maç olacak. Kendi evlerinde iyi oynayan bir takım. Ama biz sadece galibiyeti düşünüyoruz. İlk sırayı alabilmek için İtalya maçı öncesi bu karşılaşmayı kazanmak istiyoruz” dedi.

Deplasmanda kazanmanın zor olduğunu ama biz bunu başaracak güçte olduklarını söyleyenDoğuş Balbay, “Portekiz maçı iyi geçti. Rakibi ciddiye alarak oynadık. Kendimizi bütün enerjimizi sahaya koyduk ve tribünleri dolduran taraftarlara galibiyet izlettirdik. Bizim için güzel bir mücadele oldu. Maç içerisinde eksiklerimiz vardı. Daha farklı da kazanabilirdik. Ama herkes oynama şansı buldu. Şimdi Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacağız. En önemli maçlarımızdan biri olacak. Deplasmanda kazanıp evdeki maçlara konsantre olacağız. Deplasmanda kazanmak zor ama biz bunu başaracak güçteyiz” şeklinde konuştu.

Birkan Batuk da mücadelenin zorlu geçeceğini belirtirken “Portekiz maçını kazandığımız için mutluyuz. Ankaralı basketbolseveler bizi desteklemeye geldi. Moralli bir şekilde Çek deplasmanına gidiyoruz. Bizim için önemli bir maç olacak. Zor bir karşılaşma olacak ama biz de İtalya’da nasıl oynamamız gerektiğini gösterdik. Umarım oradaki oyunu yeniden oynarız ve kazanarak döneriz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More