Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Temmuz 2012 Salı

Tunçkol:4 Türk,1 Yabancı Daha Alacağız...


Transfer dönemini hareketli geçiren ve ikisi Türk üçü de yabancı olmak üzere dış transferde 5 yeni oyuncu ile anlaşmaya varan Antalya Büyükşehir Belediyesi, altyapısından yetişen genç oyunculara da şans verecek.

Antalya temsilcisinin antrenörü Altar Tunçkol yeni sezon için yapılan transferlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede yönetim ile çok uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini belirterek, “Göreve başladığım ilk günden bu yana yönetimimizle uyumlu bir şekilde çalışarak transfer çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. İlk olarak takımımıza 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda oynayan bize önemli katkılar sağlayacağını düşündüğüm basketbol liginin deneyimli isimlerinden Barış Güney’le anlaşmaya vardık. Daha sonra yine geçen sene Türk Telekom’da 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda forma giyen genç ve yetenekli bir oyuncu olan Gökhan Karabıyık’ı transfer ettik. Yabancı oyuncu kontenjanımızı yine son derece kapasiteli olduğunu düşündüğüm üç oyuncudan yana kullandık. Oyun kurucu pozisyonu için tercih ettiğimiz Jordan Theodore skora katkı yapan ve asist özelliği olan yetenekli bir oyuncu. Forvet pozisyonu için anlaşma sağladığımız Ron Lewis, geçtiğimiz sezon İsrail Ligi’ni ortalama 19 sayıyla oynayan ve bize skor anlamında çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir oyuncu. Uzun oyuncu pozisyonuna ise 2.10 boyunda, atletik, şut özelliği olan ve Dünya Üniversiteler Şampiyonası’nda da forma giyen Greg Mangano’yu transfer ettik. Takımımızın alt yapısından yetişmiş genç ve ilerisi için umut vAAt eden Berkay Gülek ve Seray Yıldırım’da önümüzdeki sene takımımızda forma giyecek isimler arasında yer alıyor” dedi. 

Transfer çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekleyen Tunçkol, “Önümüzdeki günlerde eksik olan pozisyonlarımız için, dördü Türk, biri yabancı olmak üzere beş oyuncuyla daha anlaşmaya varacağız. Antalya şehrimize yakışacak, iyi mücadele eden, genç ve dinamik bir ekip olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More