Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Eylül 2012 Cuma

EBBL'de Gruplar Belirlendi!






Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi kura çekimi ve lig kurulu toplantısı bugün Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.


EBBL’de 2012-2013 sezonunun fikstürü bugün Ankara Spor Salonu’nda yapılan kura çekimi sonrasında belirlendi.Bu sezon 12 grup halinde, 83 takımın katılımı ile düzenlenecek ve 3 Kasım tarihinde başlayacak ligde ilk grupta oynanacak maçların ardından 12 grupta ilk 3 sırayı alacak 36 takım Tb3L’de mücadelesine devam edecek.


Yeni sezon ile ilgili tüm detaylar, kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen lig kurulu toplantısında konuşuldu. TBF Başkanı Turgay Demirel, Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş’ün kulüp yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda ilk olarak Turgay Demirel, bir konuşma yaptı. Demirel, “Geçen sezon 82 takımla başlayan Bölgesel Lig 76 ekiple tamamlanmıştı. Bu yıl 45 farklı şehirden 83 takım Bölgesel Lig’e katılım için başvurdu. Dolayısıyla geniş kapsamlı bir katılım söz konusu. Herkes için güzel bir lig olmasını umuyorum. Bölgesel Lig basketbolun gelişmesi için çok önem verdiğimiz bir proje. Kulüp kurarak basketbolun gelişmesine yardım eden sizlere teşekkür ediyoruz. Liglerimizin daha da gelişmesini istiyoruz. Her şehirde en üst düzey katılımla basketbol oynanmasını temenni ediyoruz”diye konuştu.


Hazırlanan sunum üzerinden kulüplere bilgiler veren ve 2012-2013 sezonun statüsü hakkında konuşan Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise “Uzun zamandır bu ligde mücadele eden kulüpler var, yeni katılanlar var. Herkese başarılar diliyoruz. Gerçekten zor bir lig, kıyasıya bir mücadele var. İlk aşamadan sonra Türkiye Erkekler 3. Basketbol Ligi ismiyle devam ediyor . Geçen sene uygulanan statüye göre Erkekler 2. Basketbol Ligi 20 takımdan 18 takıma düşürüldü. Erkekler 3. Lig’den iki takım çıktı. Artık bu sezondan itibaren 3 takım düşecek ve 3 takım yükselecek. Geçen sene Söğütsen Seramik ve İzmir Büyükşehir Belediye lige yükseldi. Biz Bölgesel Lig’e çok önem veriyoruz ve Federasyonumuz uzun zamandır ligdeki takımları finansal olarak da destekliyor. Bu destek geçen sezon 850 bin Tl’nin üzerindeydi. Her sezon artıyor ve artmaya da devam edecek. Amaç genç oyuncuların yetişmesi. Burada size de önemli görevler düşüyor”dedi.


Toplantının ardından yapılan kura çekimi ile 2012-2013 sezonunu fikstürü belirlendi.3 Kasım’da başlayacak, 12 grupta ve çift devreli lig usulüyle oynanacak ilk grup maçlarının ardından gruplarında ilk 3 sırayı alacak 36 takım 6’şarlı 6 grupta Tb3L’deki mücadelelerine başlayacaklar. Yapılacak kura çekimi ile belirlenen gruplarda çift devreli lig usulüne göre oynanacak açların ardından gruplarında ilk 4 sıraya alacak olan 24 takım play-off oynamaya hak kazanacak. Play-off’ta oynanacak iki turun ardından ise rakiplerini eleyen 6 takım final grubunda tek devreli lig usulü ile karşı karşıya gelecekler. Burada oynanacak 5 maç sonrasında ise TB2L’ye yükselecek takımlar belli olacak.
2012-2013 EBBL Grupları

1. Grup
Hakkari Gençler Gücü
Batman Petrol
Siirt Polis Gücü
Gsim Spor Kulübü
Mardin Belediye Gücü

2. Grup
Sanıca Boru Elazığspor
Gökkuşağı
Dersim Sk
Binnur Sk
Bağlar Belediye
Diyarbakır BŞB

3. Grup
Trabzon İdmanocağı
Bulancak Karadeniz
Zile Sk
Yeni Belediye
Samsun Dsi
Yozgat Spurs

4. Grup
Özel İdare Köy Hiz.
Çankırı Demirspor
Bolu Sk
Kırıkkale Gsim
Ankara Anadolu Basket
Karşıyaka
Yenişehir Sk

5. Grup
Anadolu Üni
Kütahya Gençlik
Bilecik Bld Gençlik Sk
Kepez Bld
Elit Gençlik Sk
Yücetepe Sk
Doruk Güneş Sk

6. Grup
Selçuklu Bld
Niğde Gençlik
Fast Break
Ankara Üni.
Üniversiteliler Gençlik
Zirve Üni.
Adanaspor
Elit Gençlik

7. Grup
Moda Sk
68 Aksaray Bld
Şanlıurfa Gençlik
Orman Gençlik Sk
Ankara Dsi
Melikgazi Bld
Adana Gençlergücü
Nizip Gençlik Sk

8. Grup
Zonguldak Bld
Düzce Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi
Düzce Bld
Bahçelievler Bld
Beykoz Sk
Bahçeşehir Basket Spor Kulübü
Şişli Sk

9. Grup
Sakarya Gençlik Merkezi
İzmit Basketbol İhtisas
Karamürsel Gençlik
Tenis Eskrim Dağcılık
Fmv Işık Sk
Beykoz İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü
Büyükçekmece Basketbol

10.Grup
Çorlu Şifa Trakya Gücü
Çorlu Belediyesi
Trakya Ergene
Pendik Yıldızları Sk
İstanbul Dsi Spor Kulübü
Yeşilyurt
Ups Sk

11. Grup
Mg Spor Kulübü
Gücüm Sk
Yalova Bld
Deniz Kuvvetleri Gücü
Yıldırım Gençlik Sk
İto Sk
İtü Sk

12. Grup
Tire Bld
Altay Sk
Bornova Bld Gençlik
Kuşadası Gençlik Sk
Gamateks Pamukkale Üni
Manisa Bld
Muğla Orman Sk



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More