Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Temmuz 2012 Pazar

Köşe Yazısı:Bir Şehrin Heyecanı...







Basketbola renk getiren, salonu dolan Edirne şehri geçen sezonki düşme korkusundan sonra şok bir gelişme ile sezonu bitirdi. Şehrin takımı Olin, sezonu kötü sıralarda bitirmenin getirdiği bir karar ile yeni sezonda sponsor olmayacağını duyurdu.

Aslında Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Düşünün bir takım kuruyorsunuz. Bölgesel ligden gelip Avrupa Kupaları'na katılma hakkını elde ediyorsunuz ama birden bire bütçeniz beklenenden aşağıya düşüyor. Geçen sezon işte bu gelişme ile başladı. Sıkıntılı geçen transfer sezonunda antrenör Gökhan Taştimur ağırlığını koydu ve takımı kurdu. Sezona bu gelişmeler ile başlayınca tabiatı ile istenen sonuçları elde edemedi takım. Taştimur bu nedenle birçok deneme yanılma yaşadı. Oyuncu sirkulasyonu çok oldu ve sezon ortasında Taştimur ile yollar ayrıldı. Ardından gelen teknik heyette ondan fazlasını yapamadı. Ve yeniden Taştimur görev başına geldi. Ligde kalmak ya da düşmek arasında geçen günlerde takım ligde kaldı.

Bu gelişmelere sebep olup sonra sponsorluğunu çeken Olin ise kararı ile ilgili gerekçesinde şu ibareyi kullandı: ''Basketbol takımımızın başarısının yanında bu başarının sürdürebilir ve kalıcı olması için gereken diğer yerel katılım ve kulüp olarak kurumsallaşma hamlesi, bu hızdaki sportif başarıyla gelen ve büyüyen ölçeğin yanında yavaş ve yetersiz kaldı.'' 

Aslında gelinen nokta ve kullanılan bu ibare belirtiyor ki takımlar bir tek sponsor desteğiyle yola çıkmamalı.Yola tek sponsor ile çıkarsanız destek alamaz hale gelebiliyorsunuz. Olin yaptığımız yatırımın karşılığını alamadık diyor üstü kapalı da olsa. Kendi açılarından haklı olabilirler. Fakat büyüyen takım onlar içinde bir reklam oldu ve markaları yeniden tanınır hale geldi. Bir de işe bu boyuttan bakmaları lazım.

Bu gelişmeler yaşanırken Beko Basketbol Ligi'ne katılım için başvuru süresi de doluyor. Fakat Olin geçen hafta yapacağını duyurduğu yönetim kurulu toplantısını yapmadı.Yapamadı değil, yapmadı diyorum çünkü Edirne Yağ Sanayi tesislerine giden gazeteciler kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından Genel Kurul 17 Temmuz tarihine ertelendi denilerek içeri alınmadı.18:00'da başlanacak toplantının ertelendiği daha önceden duyuruldu. Bir de ekleme yapayım. Kulüp üyelerinin %80’i fabrika çalışanı.

Toplantının 17 Temmuz tarihine ertelendiği açıklanırken, TBL başvuru süresinin 16 Temmuz'da dolduğunu unutmamak gerek. Bu iki tarihi yan yana getirince acaba mı diye aklımızda sorular oluşuyor. İşte bu sorulardan birkaçı: 1)Toplantı lig başvuru süresinin bir gün sonrasına bilerek mi ertelendi? Kulüp lige katılım için gereken 60 bin TL'yi bulamıyor mu? 2)Lige katılım hakkının devri için başka kulüplerle görüşülüyor mu? 3)Yeni sponsor olacak denilen şirketler mevcut borcun altından kalkamıyor mu? Bütün bu sorular aslında aynı yere çıkıyor. Edirne şehri basketbolun ülkemizdeki en büyük arenası Beko Basketbol Ligi'nde devam edecek mi?İşte asıl soru bu.

Bu asıl sorunun cevabı 1-2 gün içinde belli olacak. Bu cevap verilmeden önce ülke basketbolseverlerinden biri olarak nacizane isteğim şu olacak. Kombinesini alan, her maçını dolduran, basketbolu seven bu şehrin basketbol sevgisini yok etmeyin. Bunu birazda bağırarak seslendirmemiz gerekirse eğer şöyle diyelim:

EDİRNE'NİN BASKETBOL HEYECANINI YOK ETMEYİN...



Giray ÖZKAN


e-mail:giray73@hotmail.com

twitter:@giray73


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More